Ucraina anunță oficial că va opri toate transporturile de bunuri dinspre şi către teritoriul controlat de separatiştii proruşi în estul ţării

Ucraina anunță oficial că va opri toate transporturile de bunuri dinspre şi către teritoriul controlat de separatiştii proruşi în estul ţării, a anunţat un oficial ucrainean care a precizat că blocada va fi menţinută până la implementarea unor părţi din acordul de pace de la Minsk, scrie Mediafax.ro.

Alexander Turchinov, preşedintele Consiliului de Securitate şi Apărare din Ucraina recent pe contul sau de facebook că vor fi tăiate legăturile rutiere şi feroviare între teritoriul controlat de rebeli şi restul ţării.

Ministerul de Interne, Poliţia Naţională, Garda Naţională şi Serviciul de Securitate au primit ordin să oprească toate transporturile de bunuri peste linia de delimitare între teritoriul administrat de guvernul de la Kiev şi cel controlat de rebeli.

Blocada va fi menţinută până la implementarea punctelor 1 şi 2 din acordul de pace de la Minsk, adică încetarea ostilităţilor şi retragerea armamentului din zona frontului, a adăugat Turchinov.

O blocadă a fost organizată încă de luna trecută de activiştii naţionalişti din Ucraina, insă nu a avut un carcter oficial. Această acţiune a afectat foarte serios fluxul comercial între cele două părţi de teritoriu.

Raisa Țurcan / Chișinău / RBN Press – romaniabreakingnews.ro