ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina, amenințată de apariția unor conflicte la granițele cu Rusia și România

Ucraina, amenințată de apariția unor conflicte la granițele cu Rusia și România

Directorul de programe militare al Centrului de cercetări economice și politice “O. Razumkov” din Kiev, Nikolai Sungurovski, susține într-un interviu acordat ziarului ucrainean “Den” că regiunile aflate la frontierele Ucrainei cu Rusia și România constituie surse de conflict militar și că acest lucru reprezintă o amenințare pentru Forțele Armate Ucrainene.

“Există posibilitatea izbucnirii unor conflicte locale în zonele aflate la frontierele Ucrainei cu Federația Rusă și România, iar noi nu putem ignora posibilitatea unei astfel de amenințări. Armata ucraineană nu trebuie doar să poată reacționa la o asemenea amenințare, ci să și prevină apariția unei astfel de situații” – a subliniat Sungurovski. În opinia expertului, toate aceste pericole trebuie prevăzute în conceptul de dezvoltare a Amatei Ucrainei și în Strategia de Securitate Națională.

“Forțele armate naționale nu trebuie formate atunci când amenințările deja există, ci atunci când o astfel de situație poate fi prevenită. În momentul în care amenințarea există, este prea târziu să vorbești de apărare” – a remarcat directorul de programe militare al Centrului “O.Razumkov”. Comparând Forțele Armate Ucrainene cu armatele Rusiei, Republicii Belarus, Turciei și României, Sungurovski a apreciat că nivelul forțelor armate din țările aflate în vecinătatea Ucrainei este mult mai ridicat. “Aceste țări înțeleg ce înseamnă o armată națională, cunosc amenințările și știu cum trebuie să reacționeze. Prin urmare, este foarte clar de ce aceste state își reformează armatele” – a încheiat expertul ucrainean Nikolai Sungurovski.

sursa: www.infoprut.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: