ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina, amenințată de apariția unor conflicte la granițele cu Rusia și România

Ucraina, amenințată de apariția unor conflicte la granițele cu Rusia și România

Directorul de programe militare al Centrului de cercetări economice și politice “O. Razumkov” din Kiev, Nikolai Sungurovski, susține într-un interviu acordat ziarului ucrainean “Den” că regiunile aflate la frontierele Ucrainei cu Rusia și România constituie surse de conflict militar și că acest lucru reprezintă o amenințare pentru Forțele Armate Ucrainene.

“Există posibilitatea izbucnirii unor conflicte locale în zonele aflate la frontierele Ucrainei cu Federația Rusă și România, iar noi nu putem ignora posibilitatea unei astfel de amenințări. Armata ucraineană nu trebuie doar să poată reacționa la o asemenea amenințare, ci să și prevină apariția unei astfel de situații” – a subliniat Sungurovski. În opinia expertului, toate aceste pericole trebuie prevăzute în conceptul de dezvoltare a Amatei Ucrainei și în Strategia de Securitate Națională.

“Forțele armate naționale nu trebuie formate atunci când amenințările deja există, ci atunci când o astfel de situație poate fi prevenită. În momentul în care amenințarea există, este prea târziu să vorbești de apărare” – a remarcat directorul de programe militare al Centrului “O.Razumkov”. Comparând Forțele Armate Ucrainene cu armatele Rusiei, Republicii Belarus, Turciei și României, Sungurovski a apreciat că nivelul forțelor armate din țările aflate în vecinătatea Ucrainei este mult mai ridicat. “Aceste țări înțeleg ce înseamnă o armată națională, cunosc amenințările și știu cum trebuie să reacționeze. Prin urmare, este foarte clar de ce aceste state își reformează armatele” – a încheiat expertul ucrainean Nikolai Sungurovski.

sursa: www.infoprut.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: