Ucraina: Agresiunea Rusiei nu va înceta! Speranțe în extinderea prezenței NATO în Marea Neagră

Ucraina nu are motive să creadă că agresiunea Rusiei va înceta în viitorul apropiat, însă aceasta poate fi descurajată prin extinderea prezenței NATO în regiunea Mării Negre, a declarat vicepremierul ucrainean pentru integrarea europeană și euroatlantică, Ivanna Klimpuş-Ţinţadze, scrie bucpress.eu citat de romanibreakingnews.ro

Potrivit sursei citate, declarația vicepremierului ucrainean a fost dată în cadrul unei întâlniri cu Fiona Hill, director pentru Europa şi Rusia în cadrul Consiliului Naţional de Securitate al Statelor Unite ale Americii.

Demnitarului ucrainean a mai declarat că Ucraina contează pe o atenție sporită din partea Statelor Unite asupra situației din Marea Azov și din Marea Neagră și condamnarea atacului armat pe care forţele ruse l-au lansat, la sfârşitul anului trecut, asupra unor nave militare ucrainene aflate în strâmtoarea Kerci, informează Rador și Radio Chișinău.

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse subminează securitatea regională și internațională. Kremlinul ignoră legislaţia internațională și acordurile bilaterale. Un astfel de comportament necesită o presiune sporită asupra Rusiei”, a menționat Ivanna Klimpuş-Ţinţadze.

Potrivit vicepremierului ucrainean, statutul SUA de lider în procesul de consolidare a prezenței militare a NATO în regiunea Mării Negre este extrem de important și este „singura modalitate prin care Rusia poate fi descurajată să întreprindă acțiuni agresive”.

Foto: NATO-Naval_Group-SNMG2 (Marea Neagra)