ROMÂNIA BREAKING NEWS

Muzeul Satului: turneu de șah în memoria Regelui Mihai, sub auspiciile Familiei Regale

Muzeul Satului: turneu de șah în memoria Regelui Mihai, sub auspiciile Familiei Regale

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a transmis următorul comunicat:

„Federația Română de Șah, Asociația Tineretului Regalist, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Casa Majestății Sale Custodele Coroanei vă invită la Turneul de șah „Gambitul Regelui”, desfășurat sub auspiciile Familiei Regale a României.

Această primă ediție a Turneului va debuta duminică, 30 octombrie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în sala Victor Ion Popa. Festivitatea de deschidere și ședința tehnică vor începe la ora 11:30. Cei 50 de participanți înscriși în competiție vor trece prin șapte runde, în sistemul de joc elvețian, care vor determina primii patru clasați. Aceștia se vor reîntâlni luni, 31 octombrie, în semifinalele și finala ce vor fi găzduite de Familia Regală la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor, începând cu ora 12:00.

Scopul turneului  este de a promova modul de joc profesionist în rândul pasionaților de șah, pentru a redescoperi utilitatea șahului în formarea unei gândiri strategice. Ediția din acest an este dedicată juniorilor cu vârsta de până la 14 ani inclusiv.

Evenimentul este dedicat memoriei Regelui Mihai I (1921-2017). Numele „Gambitul Regelui” face referire la una dintre deschiderile jocului de șah cele mai surprinzătoare și vechi atestate documentar (apare în primul manual de șah din 1497) și, în asociere cu personalitatea Regelui Mihai, evocă statura sa de om de stat care, în anii dificili în care suveranitatea, independența și integritatea României erau în pericol, a luat întotdeauna deciziile cele mai bune, chiar dacă acestea implicau o doză de risc.

Căpătând un caracter permanent, turneul se va alătura evenimentelor sportive care evocă memoria unei personalități istorice, dintre care amintim, ca exemplu, Turneul internațional de bridge “Memorialul Corneliu Coposu”, organizat de Federația Română de Bridge și Fundația Corneliu Coposu.

Pentru detalii suplimentare și înscrieri: https://frsah.ro/event/gambitul-regelui/

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: