ROMÂNIA BREAKING NEWS

Turcia nu se joacă! A doborât un avion rusesc care a violat spațiul său aerian!

Turcia nu se joacă! A doborât un avion rusesc care a violat spațiul său aerian!

Un avion rusesc ar fi fost doborât de forțele armate ale Turciei în nordul Siriei după ce acesta a intrat în spațiul aerian al țării, susțin rapoarte neconfirmate de oficiali, anunță presa britanica

Informatia a fost publicata de express.co.uk. Potrivit publicatiei, o explozie puternica a avut loc in Huraytan, nordul Siriei, martorii spunand ca au vazut trei avioane de lupta zburand in zona.

Un jurnalist a scris pe Twitter ca trei avioane ale Turciei au atacat un MIg-29, avion care face parte din flota lui Putin.

Potrivit martorilor oculari, în Huraytan, nordul Turciei, s-a văzut o explozie puternică, în timp ce trei avioane de luptă survolau zona. Un jurnalist a postat pe Twitter informația că trei avioane turcești au răspuns unui semnal „misterios“ ce provenea de la avioane Mig-29, care sunt folosite de forțele aeriene rusești.

Publicația britanică Express.co.uk a contactat Guvernul turc și Armata rusă, dar nimeni nu a făcut niciun comentariu.

„Rapoarte neconfirmate spun că un avion rusesc a fost doborât după ce a intrat în spațiul aerian turc“

Unconfirmed report Russian jet is down by Turkish after interning Turkish airspace.

  „Interesant, avioane F-16 ale Forțelor Aeriene turcești răspund unor semnale misterioase de la un Mig-29, aflat la graniță cu transmițătoarele oprite“

Interestingly, Turkish Air Force F-16s are responding to mysterious Mig-29’s lock ons on the border with radar lock ons.

„Suburbiile Alep: Ammar tocmai a fost martorul unei explozii imense pe cer care a avut loc în timp ce 3 avioane de luptă survolau zona“  

suburbs: Ammar just witnessed a huge explosion in the night sky, hppnd while 3 fighter jets wr hovering up https://twitter.com/ammaralzeer/status/652552335177158656 

Aceste zvonuri vin pe fondul unor tensiuni dintre Vladimir Putin și Occident și doar la câteva zile după ce un alt bombardier rus a încălcat spațiul aerian al Turciei, în provincia Hatay, aproape de granița cu Siria.

Avioanele Turciei au escortat avionul rusesc până când acesta a reintrat în spațiul aerian al Siriei.   Incursiunea a avut loc la finalul unei săptămâni de raiduri aeriene efectuate de Rusia în Siria, după ce Vladimir Putin a declarat război Statului Islamic.

 Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat că intrarea Rusiei în conflictul sirian a escaladat criza și că Moscova a recunoscut că un avion rusesc a intrat în spațiul aerian al Turciei „din greșeală“. De asemenea, ambasadorul rus din Turcia a fost convocat la Ankara, notează Express.co.uk.   Oficialii turci au avertizat Moscova că va fi trasă la răspundere „pentru orice incident nedorit“ care ar putea avea loc pe viitor.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Surse:express.co.ukaktual24.roadevarul.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: