ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tupeu! Serghei Narîșkin vrea integrarea Uniunii Europene în Uniunea Economică Eurasiatică

Tupeu! Serghei Narîșkin vrea integrarea Uniunii Europene în Uniunea Economică Eurasiatică

Președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, a apreciat, într-un editorial pentru Komsomolskaia Pravda publicat marți, că a venit timpul pentru lansarea unor consultări pe tema integrării Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică.

„Țara noastră a evocat în mod repetat posibilitatea unei integrări în viitor între cele două asociații regionale – Uniunea Economică Eurasiatică și Uniunea Europeană. Sunt de actualitate în prezent astfel de planuri și previziuni? Nu e prea devreme pentru așa ceva? Nu, acum este timpul potrivit nu doar pentru a visa, ci și pentru a discuta. E timpul pentru a începe consultările”, scrie Narîșkin.

În opinia președintelui Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Rusia „a fost și va rămâne din aceeași familie cu națiunile europene”.

Președintele ceh, Milos Zeman, a declarat într-un interviu publicat joia trecută de serviciul în limba rusă al postului public de radio din Cehia că speră ca Rusia să adere la un moment dat la Uniunea Europeană

„Am un vis, ca pe termen lung Federația Rusă să devină membră a Uniunii Europene. Dacă nu vă place astfel, puteți să vă gândiți că Uniunea Europeană aderă la Federația Rusă”, a glumit Zeman.

El a adăugat că economiile rusă și europeană se pot completa reciproc pentru a sprijini dezvoltarea tuturor țărilor implicate.

Președintele ceh urmează să facă o vizită la Moscova pentru a participa la celebrările din 9 mai de Ziua Victoriei din capitala rusă, în pofida faptului că majoritatea politicienilor europeni au refuzat invitația Moscovei.

Sursa: Independent.md prin romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: