ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tributari perioadei sovietice, există ruși care doresc pentru ei, fii și nepoții lor cariere de agenți secreți

Tributari perioadei sovietice, există ruși care doresc pentru ei, fii și nepoții lor cariere de agenți secreți

O treime dintre ruși își doresc ca nepoții și copiii lor să lucreze ca agenți secreți, relevă un sondaj publicat vineri de Centrul pentru studierea opiniei publice (VTsIOM), relatează RIA Novosti, în pagina electronică, citată de Mediafax și preluat de Româania Breaking News – romaniabreakingnews.ro

Dintre persoanele intervievate, 60 la sută nu vor ca fiii și fiicele lor să lucreze pentru serviciile de securitate ale statului. Aceștia sunt în special locuitori ai Moscovei și orașului Sankt-Petersburg (77 la sută) și pensionari (77 la sută).

Meseria de agent secret este respectabilă și reprezentanții săi beneficiază de un statut social ridicat, consideră 62 la sută dintre cei intervievați. Alți 49 la sută subliniază caracterul nobil al acestei meserii, iar 46 la sută vorbesc despre un salariu mare.

Rușii apreciază, de asemenea, că agenții secreți au destule ocazii pentru a-și face cunoștințe utile (22 la sută) și beneficiază și de alte avantaje (20 la sută).

Persoanele intervievate consideră că agenții secreți ruși sunt inteligenți (17 la sută), integri (14 la sută), puternici (8 la sută), rezervați și serioși (6 la sută), patrioți (5 la sută), curajoși și hotărâți (5 la sută), corecți (4 la sută) și sinceri (4 la sută).

Sondajul a fost realizate pe un eșantion de 1.600 de locuitori din 46 de regiuni ruse. Marja de eroare statistică nu depășește 3,4 la sută.

Principalele servicii speciale ale Federației Ruse sunt Federalnaya Sluzhba Bezopasnosti (în rusă: ФСБ – Федера́льная слу́жба безопа́сности Росси́йской Федера́ции) (FSB) (Serviciul Federal de Securitate), Federalnaya Sluzhba Okhrany (FSO) Serviciul de gardă al oficialilor, Glavnoye Razvedyvatelnoye Upravlenie (GRU) Serviciul Special al Armatei Ruse, Sluzhba Vneshney Razvedki (SVR) Serviciul de Informații Externe.

Editat de Gabriel Negru / Editor RBN Press

Publicat de România Breaking News – R.B.N. Press / romaniabreakingnews.ro /Surse: Mediafax, DC News

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: