ROMÂNIA BREAKING NEWS

Transnistria va dispare economic în următoarele 6 luni! O spun oficiali RM ce țin sub observație fluxul de active către UE și Emiratele Arabe

Transnistria va dispare economic în următoarele 6 luni! O spun oficiali RM ce țin sub observație fluxul de active către UE și Emiratele Arabe

Conflictul de pe Nistru poate fi soluționat apropiatele 6 luni scrie ziarul National din R. Moldova. Aceasta este părerea unui reprezentant al cercurilor diplomatice din Moldova, citat de portalul DNIESTER.ru.

În opinia funcționarului scenariul optimist prevede că Transnistria în starea sa actuală va mai exista o jumătate de an. Sursa este sigură privind soluționarea pașnică a conflictului.

Administrația „rmn”-ului va pierde interesul pentru orice jocuri „de-a suveranitatea”, imediat ce elitele transnistrene vor scoate activele cât de cât serioase în țările din Uniunea Europeană și în Emiratele Arabe Unite. În ultimul an partea moldovenească observă o activitate înaltă a Tiraspolului pe această direcție.

Se presupune că liderii tiraspoleni vor demonstra flexibilitate, constructivism și înțelegere în schimbul păstrării finanțelor și posibilității de a juca rolul unor „personaje civilizate” a spațiului postsovietic. Nu este exclus că unor funcționari transnistreni și se va propune continuarea activității diplomatice în Ministerul de Externe de la Chișinău, inclusiv pe direcția ONU și a structurilor europene.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: