ROMÂNIA BREAKING NEWS

TRANSNISTRIA: consulat rusesc ilegal la Tiraspol, fără acceptul Chișinăului, iar grupul armatelor ruse si-au innoit echipamentele militare

Tiraspol

Tiraspol

Liderul Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, susține că Federația Rusă a deschis la Tiraspol un consulat. Despre aceasta Mihai Godea a anunțat cu puțin timp în urmă la ședința legislativului. Asta chiar dacă anterior autoritățile de la Chișinău au declarat că un consulat poate fi deschis în regiune doar cu acordul Chișinăului.

În context, Mihai Godea a solicitat audierea în parlament a vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, dar și a ministrului de Externe, Iurie Leancă.

„Negocierile în formatul 5+2 au intrat în impas. La Tiraspol a fost deschis un consulat ilegal, fără acceptul Chișinăului. Totodată, a avut loc înnoirea echipamentelor militare a grupului armatelor ruse”, a spus Mihai Godea.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău au declarat că Rusia va putea deschide un consulat în regiunea transnistreană doar dacă vor fi întrunite condițiile solicitate, printre care retragerea trupelor ruse de pe teritoriu.

Discuții pe marginea deschiderii a două consulate rusești, la Bălți și la Tiraspol, au fost duse toamna aceasta. În cadrul vizitei reprezentantului președintelui rus pentru regiunea trasnsnistreană, vicepremierul Dmitri Rogozin, la Chișinău, s-a decis deschiderea unui consulat rus la Bălți. Oficialul a declarat că urmează să fie efectuate toate măsurile formale în vederea deschiderii consulatului.

Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: