ROMÂNIA BREAKING NEWS

TRANSILVANIA ÎN PERICOL ! MESAJUL UNE ROMÂNCE DIN TRANSILVANIA

MESAJUL UNEI ROMANCE …..
..
Dragi prieteni,

 

M-am întors dintr-o călătorie de câteva zile facută cu colegii de promoție la Budapesta. Am revăzut această frumoasă capitală europeană, elegantă și mai curată decât Parisul. (Compar cu Parisul, căci din păcate, nu are rost sa compar cu curățenia din orașele românesti .)

 

Nu a fost o excursie organizată, dar totuși am avut câteva servicii punctuale cu ghid. Desi nu era prevăzut în program, o ghidă ne-a condus la Piata Eroilor, un frumos ansamblu de statui ai regilor Ungariei și ne-a prezentat pe scurt istoria lor.

 

In fata statuii lui Matei Corvin, a început o pledoarie înflăcărată contra tratatului de la Trianon, care a amputat Ungaria. Eu am sărit ca arsă și am zis că această pace a fost o pace justă, căci românii constituiau majoritatea populației din Transilvania. Ea a replicat ca așa o fi acum, dar la epoca respectivă nu era așa. Eu i-am spus ca nu pot sa accept astfel de neadevaruri, eu, care cunosc în deaproape situatia, căci bunicul meu a fost miner într-o mină de aur si un strămoș de-al meu a murit legat de coada calului. Ghida a zis că ea povestește ce a învățat la școală și că nu e vina ei, nici vina mea că avem păreri diferite, ci e vina istoriei.

 

Dar de toată evidența, ea, ca și colegii ei vor ține acelasi discurs în fata următorului grup de turisti ajuns la Budapesta. (Iar ungurii nu vor menționa niciodată, că în fond și Matia Corvin avea sânge românesc după tatăl lui.)

 

Va povestesc ce am trăit eu si ce am auzit eu cu urechile mele. Deci nu e vorba de zvonuri sau de manipulări ! Este purul adevar. Ungurii sunt foarte activi și au o influență mediatică importantă; ei nu s-au resemnat de pierderea Transilvaniei si consideră românii ca pe niște intruși țigani. De altfel, de mult avusesem ecouri din partea unor francezi, care mirati de ardoarea interlocutorilor unguri, mă întrebau care e adevărul cu privire la Transilvania. De fapt ungurii nu se ascund de loc. In 2007 am remarcat că pe prima pagină a unei biografii a lui Nicolas Sarkozy scria ca „tatăl sau vine dintr-o țară din Europa Centrală cu geografía amputată„.

 

De asemenea, în 1992 s-a publicat în Occident o istorie a Transilvaniei unde ungurii popularizează cu abilitate teoriile lor (cum ca latinophonii ar fi părăsit Transilvania o dată cu armata romană si în secolul IX, când au ajuns acolo ungurii ar fi găsit ținutul nelocuit).

 

Cum sa nu ma doară pe mine astfel de teorii absurde ? In Transilvainia erau (și sunt) unguri doar în regiunea secuiască si la orase, dar altfel nu sunt multe sate de unguri. Bunicii mei dinspre mamă erau dintr-un sat de lânga Cluj și la ei în sat nu era picior de ungur.

 

Nu era nici un ungur, nici în satul de mineri de lânga Brad al bunicilor mei dinspre tată. La mina de aur unde lucra bunicul, șefii erau nemți; dar nici acolo nu prea erau unguri. Dupa cum am spus, bunica dinspre tată a avut un strămoș care a fost omorât legat de coada calului. Ea era rubedenie chiar si cu Horia.

 

In memoria strămoșilor mei, ma revolt si sa ma neliniștesc. De altfel, poate ca zidurile frumoaselor clădiri din Budapesta inchid și o picatură din sudoarea strămoșilor mei.

 

Diaspora română din secolul XIX a avut o contribuție decisivă la crearea României. Personal, eu nu-mi imaginez că diaspora română din Paris, ar avea puterea de a ameliora situația economico-politică a României, care, pe de o parte, e zguduită de loviturile crizei mondiale și, pe de altă parte, se zbate înnămolită într-o corupție generalizată.

 

Dar cred ca diaspora română din Occident ar avea datoria să încerce sa corecteze interpretările greșite, vehiculate uneori în ziare sau chiar în atlase, cum ar fi informații tendențioase cu privire la Transilvania, amalgamul : rrom-român, problema rău cunoscută a Basarabiei, etc.

 

Trebuie să facem ceva !

 

Si nu e ușor; mai ales în contextul actual care nu e de loc favorabil României. Caci constat cu tristețe degradarea imaginii țării noastre în străinătate. In momentul de față o origine română se declină cu rușine. Activitătile ilicite ale țiganilor, ca de altfel și a foarte multor români, au creat în Occident o impresie dezastruoasă despre România.

 

Pun mai jos un mesaj care prezinta manevrele viclene ale ungurior care speră ca situația Transilvaniei sa fie rediscută în cadrul Comunitatii Europene.

 

Ar fi bine să-l difuzăm.

 

Mi-e pur și simplu teamă de viitor !Cu stimă,

 

Simina LAZAR HUSER

 

   TRANSILVANIA in PERICOL

Se știe că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spațiul Schengen și acționează în această direcție, cu sprijinul Olandei, Finlandei și Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate și în mod gratuit, a cetățeniei și pașaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituția și imnul, istoria și geografia acestei țări.

 

 

Pe cale de consecință, românii care obțin și cetățenia Ungarieise pot angaja ușor în toate țările Uniunii Europene, fără niciun fel de restricții.

 

 

Mai nou,pensionarii români get-beget care cer și obțin cetățenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligați să renunțe.

 

 

Pe surse, s-a aflat că sunt peste 2,5 milioane de cetățeni români care au obținut dubla cetățenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localități, pentru a dobândi cetățenia acestei țări și pașaportul unguresc. Acțiunea diabolică de acordare a cetățeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu.

 

 

Până în toamna anului 2014 se acționează pentru acordarea cetățeniei ungare pentru cel puțin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate și pașapoarte, că în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetățeni unguri. Apoi, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice românești, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

 

 

Așa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanșat de Guvernul de la Budapesta, face parte din programul Ungariei de internaționalizare a problemei….

 

 

 

Atentie mare – difuzeaza, sa stie tot romanul cum se lucreaza impotriva Romaniei!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

20 Comments

 • EgoSlayer spune:

  Hah… Deci sunteti victime?? Iarasi? Voi cand NU ATI FOST VICTIME? Tind sa cred ca sunteti, si esti, victima propriei prostii.

  Ungaria nu vrea nimic de la voi, nici tara, nici banii. Ei se descurca bine sanatosi. Iar faptul ca „ne” (va-, ca si natie) considera „tigani intrusi” este SUTA-LA-SUTA adevarat. Citeste si tu un pic cum ne considera alti vecini de prin Europa, dupa scurt timp dupa ce ne-am aventurat in tarile lor la munca (si, normal si evident, i-am furat de tot ce am apucat). Mi-i rusine sa spun ca sunt cetatean roman. Un singur fapt ma linisteste, ca sunt Ardelean, in rest.. in amanet cu tara asta de doi lei.

  Ma mir ca mai sunt mascarici ca tine, care „trag semnalul de alarma”, deoarece realizeaza ca sunt si unguri in tara asta… Pardon, maghiari, ungurii sunt in ungaria… Oare cand veti inceta cu propaganda, cu tintirea minoritatilor? Si apropos.. daca tot tintesti o minoritate, de ce nu ii tintesti pe tigani, oare? Iti plac manelele, sau oare de ce??

 • EgoSlayer spune:

  Era sa uit: pe de alta parte, exact aceeasi fenomen se intampla si cu Romania: acordam silentios cetatenii romane celor din Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria. Deci, la ce te astepti, oare? Daca odata si odata Ardealul scapa de restul tarii, asta nu o sa fie in favoarea Ungarie, va fi in favoara noastra, ca si ardeleni. Te-am documentat, oare, ce putere de productie si cate cifre „facem” pe fiecare an, aici in Transilvania?

 • raducu427 spune:

  niste prosti nationalisti cu alti prosti nationalisti

 • utu spune:

  Cat vom exista pe acest pamant Ardealul va face parte din Romania,daca va fi nevoie se va varsa sange pentru ca Ardealul sa fie parte din Romania, In trecut regalitatea maghiara or incercat sa prin procesul de maghiarizare a romanilor din ardeal sa -i faca pe romani maghiari dar nu le-or iesit,imi povesteau bunicii mei cat or suferit sub dominatia austro-ungara,romanii practic erau persecutati pe propiul lor pamanat.Noi pentru ca am mostenit aceasta tara frumoasa de la stramosii nostri dcaii, trebuie sa se aprinda o scanteie im inima noastra de roman si sa ne iubim mai mult tara si sa reactionam si sa ne aparam tara.E doar parerea mea fiecare face cum crede.

 • Alex Szilaghi spune:

  domna respectiva e putin cam ipocrita. statul roman acorda cetatenia romana romanilor din republica moldova. nu vad nimic rau ca minoritatea maghiara sa primeasca cetatenia ungara daca o cer. apoi sa spui ca minoritatea maghiara exista doar in cateva judete si unele orase este iarasi o mare minciuna. sunt multe sate in transilvania (care nu sunt in judetele „secuiesti”) si in care majoritatea populatiei este minoritate maghiara. exact ca si in romania unde sunt unii nostalgici, asa exista si in ungaria unii care viseaza. toate astea vor duce doar la intoleranta. si nu contesta nimeni ca Matias Corvin are sange romanesc. Ca sa nu mai vb ca mama lui a fost din familia mea. So sa fim seriosi si terminam cu prostiile astea si sa ne vedem de viata. Daca chiar vreti sa discutati despre un pericol in Transilvania, vedeti ce face guvernul. tocmai au promulgat legea care permite inceperea exploatarii de la rosia. asta cred ca este mai important decat bajmajelile nationaliste sau sovine ale unor persoane (nu conteaza ce natie or fi). In rest, numai bine la toti

 • jiji montanu spune:

  Adevarul e ca se cam doarme profund si milenar pe mai toate palierele cuantice ale acestui plan al manifestarii…SOMNUL N(R)ATIUNII… http://youtu.be/eDl7oOseArE Orice incercare/tentativa venita din EGO va avea acelasi rezultat(va esua inevitabil)…Da-i Doamne omului (rumanului) mintea …aaaa…CEA de pe urma!…Pan’atunci: SOMN USOR NATIUNE- CA PREZENTUL NU SE PUNE…NAAANI…naaani… …•.¸¸¸.•*¨*•♪♫•*¨*•.¸¸♪♫*¨*•.¸¸¸.♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥…

 • Gica contra spune:

  Partea cu relatarea domnisoarei nu o contest, dar prostia care o urmeaza e fenomenala. La sfarsitul anului 2012 doar 120.000 de cetateni romani au solicitat si obtinut si cetatenia maghiara, majoritatea cu gandul de emigarare ( dintre care si romani )…de aici pana la 2.5 milioane e cam mult, nu ? Cea mai tare e cu pensia, ..crede cineva ca in lumea aceasta capitalista da cineva pensie daca nu ai lucrat in tara respectiva ?…cea mai tare gluma care am auzit in ultima vreme.
  Majoritatea maghiarilor din Romania nu doresc sa se uneasca cu Ungaria, iar „sentimentul” e reciproc. De multa vreme nu mai conteaza argumentul istoric si cel demografic, sa nu credeti ca unirea sa facut pe baza criteriilor istorice si ca aceasta ar fi fost argumentul principal, pur si simplu la acel momenta au fost mai multi romani decat alte nationalitati pe teritoriul Transilvaniei.
  Psihoza asta cu „pierderea Transilvaniei” e neintemeiata, acum in 2013 cand ambele state sunt parte din UE si se tinde catre disparitia totala a granitelor. Din pacate scaderea demografica afecteaza tot mai mult Romania si dupa disparitia sasilor din Transilvania, probabil o sa dispara incet, incet si maghiarii pe fondul exploziei demografice al unei populatii pe care pana acum nimeni nu a reusit sa integreze. Transilvania e mai bogata datorita amalgamului de nationalitati care traiesc si au trait pe teritoriul acestuia.

  Sa vedem cat de repede se sterge acest comentariu 🙂

  • Miriam spune:

   Ungaria a cerut in consiliul europei autonomia regiunii cu o populatia majoritar maghiara din Romania.Cum Europa a declinat cererea ungarie,atunci aceasta (ungaria) cere ajutorul turciei ,care bine se stie a sprilinit razboiul din Kosovo!!!!!
   Eh?!?!!?
   Ce nu inteleg eu?Daca ungaria e asa de interesata de situatia maghiarilor din Romania,de ce nu -i chiama acasa?(in iubita lor ungarie!)Cred ca nu va plange nici un roman!!!!

 • Bina spune:

  Dar daca esti asa patrioata, de ce nu scrii corect romaneste ?! Iar daca tu prin satele prin care ai crescut nu ai vazut maghiari, asta nu inseamna ca nu sunt cu MULT MAI MULTI maghiari decat in Tinutul Secuiesc. Familia mea se trage din Carei, oras populat in proportie de 85% de maghiari, acesta fiind doar un exemplu…
  In alta ordine de idei, nu inteleg nici ce anume TE DOARE atat de tare? Mai bine te-ar durea faptul ca traiesti intr-o tara de rahat in care un sfert sunt milionari si trei sferturi mor de foame si de boli de care se murea in sec. 18; si sa te mai doara ca nu mai apartine Ardealul maghiarilor, ca sa facem si noi parte din Europa civilizata !
  „Zidurile frumoaselor clădiri din Budapesta inchid și o picatură din sudoarea strămoșilor” tai ? Te rog sa privesti bine in Ardeal si ai sa observi ca orice cladire frumoasa a fost contruita in perioada Austro-Ungara de catre maghiari, doar nume de maghiari stau la baza proiectelor. Ce sa caute romanii la castelele din frumoasa Budapesta cand ei nu sunt in stare sa construiasca decat blocuri si in ziua de azi.
  In legatura cu cetatenia maghiara te rog sa te informezi mult mai bine inainte sa scrii un articol. Romanii „get-beget” nu au cum sa obtina aceasta cetatenie, iar daca o obtin inseamna ca nu sunt deloc „get beget” si sunt maghiari la radacini (sunt multi intr-adevar, cum spuneam adineaori). Si da, eu am dubla cetatenie si tara din care ma trag imi ofera mai multe decat tara care m-a „rascumparat” in mod fortat. In concluzie articolul este o incercare de patriotism penibil… Sacrifica-te tu pt aceasta tara pierduta de mult si mai scrie un articol.

 • Mihai spune:

  Esti dusa cu pluta :))))
  de maine ma duc si eu sa imi plateasca sattul ungar pensie de 3 ori mai mare ca aici…chiar daca nu am lucrat o zi pe pamant unguresc =))))

 • Ingrid spune:

  Nu este primul caz de genul acesta pe care il aud. O buna prietena, in vizita la Budapesta, in timpul unei plimbari cu vaporasul a auzit aceeasi poveste spusa de ghida lor : ca Transilvania este de drept a Ungariei. Pana unde se va merge oare?

 • nicola spune:

  @ego slayer si alex szilaghi;
  Faceti confuzii ENORME !
  Autoarea trage UN SEMNAL DE ALARMA privind POLITICA AGRESIVA si REVANSARDA a budei politice de la bUDAPESTA !
  EXISTA cu adevàrat un MARE PERICOL de RUPERE a TRANSILVANIEI din TRUPUL MAMEI ROMÂNIA !!
  Sunteti uNGURI ca etnie si bine’nteles cà orice actiune ANTIROMÂNEASCA và este pe plac !!
  Làsati IPOCRIZIA de-o parte si dacà NU VA CONVINE România , PLECATI UNDE VRETI !!
  TRANSILVANIA N-A APARTINUT N I C I O D A T A uNGARIEI , iar bUDAPESTA ar trebui sà-si „tinà budele putitoare sub lacàt” !!
  p.s. dacà preferati EMIGRAREA ,propuneti-i si putitorului tökes sà và însoteascà !!
  Ajunge !

 • nicola spune:

  @bina;
  Duduie(dacà esti),
  nu te mai làuda atâta cu „frumusetile” construite de unguri în Ardeal , tarà Valahà , adicà a românilor si NU a ALTORA („altii”au tràit , putini , printre românii multi !),cà maghiarii , etnie FAVORIZATA de uNGARIA pe timpul cât aceasta „acorda protectoratul” sàu Transilvaniei (de la 1526 ungaria cea maiestuasà dispare si mai apare GRATIE , TRIANONULUI) mai întâi si apoi de càtre PAPALITATE(ori vice-versa dacà doresti)ca sà poatà controla Crestinàtatea Orientalà , sau FAVORIZATA de Curtea de la Viena , cu acelasi scop , cel de CONTROL al POPULATIEI COVÂRSITOR MAJORITARE ROMÂNESTI , au avut MÂNA LIBERA sà ASERVEASCA sau SCLAVIZEZE românii , INTERZICÂNDU-LE DREPTURILE ELEMENTARE chiar !!
  Si pe urmà , de ce-ar trebui ca toatà suflarea sà aibà gusturile d-tale ??
  Si încà ceva , dacà nu-ti place România , PLEACA de-aici în uNGARIA , cà tot o ridici în slàvi !
  Transilvania NU A FOST si NU VA FI niciodata a uNGARIEI si NICI uNGUREASCA !!
  În altà ordine de idei , MAI LASA PROPAGANDA PRO maghiarà si NU MAI JONGLA cu APROXIMARILE ; dacà iei toatà populatia de etnie ungureascà din Transilvania , raportul între români si unguri e de 1 la 4 si asta o stii foarte bine !!
  Încà ceva ; atunci când spui cà într-un Ardeal uNGURESC , românii ar face parte dintr-o Europà civilizatà , vrei sà sugerezi cà uNGARIA cunoscutà si apreciatà în Europa ca „furnizoare” de „actrite X” (nu vorbesc neapàrat de productia de filme) , ar oferi si Transilvaniei , sansa intràrii în „selectul club” si-n felul àsta,aprecierile „civilizatilor” , Nu ??
  Mda,nu mà gândisem la asta ; cu rvele de la curtea regilor , se numeau curtizane , desi fàceau practic aceeasi veche meserie(unii zic „cea mai veche”) ca si cele de pe stradà !!
  Stimabilà (dacà esti , evident) noi românii , stim cât valorati cei mai multi dintre voi ungurii ; IP , TRAZNEA , MOISEI , Horea Closca si Crisan , lista poate sà continue stii bine , NU NE PERMIT nici SA UITAM si NICI SA NE-AMAGIM în ceea ce và priveste !!
  Românilor de ETNIE mAGHIARA càrora NU LE PLACE România , deci si Transilvania , le uràm DRUM BUN si CALE BATUTA (afarà din România) , iar cei cu cetàtenie a ungariei , le sugeràm RENUNTAREA la Cetàtenia Românà !!
  Cred cà e foarte cinstità o asemenea abordare (ai remarcat cà n-am spus „cistità”) !!
  Baftà !

 • nicola spune:

  @gica contra;
  D-le,vorbesti ca sà faci pe plac „minoritarilor” !
  În primul rând , „bogàtia” unei tàri e asiguratà de NATIA TARII respective , organizatà unitar si aflatà în „vâltoarea” universalà a lumii !
  Asa cum celula de bazà a oricàrei societàti umane este FAMILIA (monogamà,poligamà,poliandrà oricum doriti) si nu individul , tot la fel celula de bazà a „societàtii mondiale” ,este NATIUNEA , care îsi are locul fizic , într-o tarà !
  Exact cum FAMILIA îsi are materializatà prezenta fizicà , într-o casà !!
  Stii foarte bine cà în casa în care tràieste un individ dintr-o altà familie,ori acesta e înfiat si se transformà(evident nu peste noapte si mai ales dacà vârsta îi permite)în membru deplin al familiei adoptive(nu doar în scripte ci ca si comportament),ori casa practic,înceteazà sà mai apartinà în totalitate familiei proprietare !
  Pentru etnii si tàri,situatia este aceeasi ; minoritarii ori SE ASIMILEAZA , ori TARILE se DEZMEMBREAZA , ori MINORITARII se EXPULZEAZA !!
  Multietnicitatea unei tari,NU ESTE o BOGATIE a acelei tàri , DECÂT ÎN MASURA ÎN CARE diferentele culturale NU AJUNG ÎN SITUATIE DE CONCURENTA !!
  La ora actualà , minoritatea ungureascà din România NU ADUCE UN APORT DE ELEMENTE ACOLO UNDE-AR LIPSI MAJORITATII ci SE PUNE ÎN OPOZITIE cu ELEMENTE DETINUTE de MAJORITATE , pentru ca CELE uNGURESTI sà ELIMINE pe cele ROMÂNESTI , ori SA FUNCTIONEZE ÎN PARALEL !!
  Deci CONCURENTA ,adicà FISIUNE , RUPERE !!
  Pentru ce-mi vorbesti d-ta de „bogàtie”,mai ales într-o situatie PERICULOASA al existentei unei MINORITATI NATIONALE , a unei TARI VECINE ??
  Si încà ceva , U.E. NU ÎMPIEDICA UNIREA A DOUA TARI INDEPENDENTE componente U.E. ; mai clar ,oTRANSILVANIE INDEPENDENTA NU POATE FI ÎMPIEDICATA „SA SE UNEASCA” ulterior CU uNGARIA , de exemplu !!
  Sà nu fim naivi !
  Cu respect !

 • Doru Dascalu spune:

  Când citesc postările de pe internet, mă apucă tristeţea şi dezamăgirea când văd că sistemul a reuşit să spele creierul la majoritatea românilor. La un prost nu am pretenţii, dar să ai şi studii şi să fii prost e trist. Mă adresez tuturor proştilor cu carte sau fără carte, măi bizonilor voi habar nu aveţi că se lucrează la globalizare, nu doar economică ci statală. Adică nu vor mai exista state pe planetă. Pentru că dacă toţi oamenii aparţinem aceleiaşi specii trebuie să fim toţi împreună. Şi să nu ştii asta şi să o lălăi pe mulă cu aberaţii Ardealul în sus, Ardealul în jos denotă prostie crasă şi creier spălat, apretat şi uscat. Vă lăsaţi manipulaţi de orice căcat.

 • costy spune:

  Despre unguri:
  – în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
  – în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
  – Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
  – Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
  – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
  – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
  – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
  – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.
  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
  – În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.

 • Anonim spune:

  De ce nu se instruiesc si ghizii din Ardeal astfel incat sa povesteasca adevarata istorie si sa puna accentul pe fapte? Schimbati de asemenea si pliantele distribuite in zonele turistice…fiti la fel de agresivi ca si „inamicul”. Succes!

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: