ROMÂNIA BREAKING NEWS

Transformarea digitală a comunităților rurale și exemple de bune practici în proiecte de ameliorare a calității locuirii la Forumul Smart Village

Transformarea digitală a comunităților rurale și exemple de bune practici în proiecte de ameliorare a calității locuirii la Forumul Smart Village
Forumul Smart Village – Transformarea digitală a comunităților rurale a ajuns la cea de-a treia zi de desfășurare a lucrărilor.
Prezentările au fost deosebit de interesante fiind dezbătute idei concrete de valorificare a oportunităților existente în comunitățile rurale și soluții smart referitoare la dezvoltarea de proiecte care să conducă la facilitarea serviciilor publice, dar și la creșterea cifrei de afaceri, veniturilor și a calității vieții.
Reprezentantul Life is Hard, Anca Goron a prezentat soluții pentru apropierea cetățenilor de administrația locală prin platforma Smart CityHealth. Despre dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității a vorbit coordonatorul Programului LEADER din cadrul Ministerului Agriculturii, doamna Delia Volschi.
Wallachia eHub prin persoana doamnei conf. univ. dr. Irina Rădulescu a supus atenției modalități de finanțare a Satului Inteligent prin Agenda Digitală Europeană, iar cu soluții și tehnologii digitale a venit Centrul antreprenorial USH Probusiness reprezentat de conf. univ. dr. Costin Lianu, director general. Partea de cercetare a fost acoperită de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială (INCD ECOIND), doamna director dr. ing. Luoana Pascu oferind servicii și soluții de mediu în scopul realizării conceptului de Smart Village. Manuela Drăghicescu, președinta Clusterului RENEW și directoarea Centrului de Transfer Tehnologic “Digital and Smart Hub” PETAL, a materializat provocarea transformării inteligente prin clădiri NZEB prin rolul jucat de transferul tehnologic.
Arhitecții au fost prezenți prin persoana domnului Florin Enache, de la #better, care a dezvoltat un proiect de succes cu profit de milioane de euro “Plaiul Bîscilor – 1000 de case, 4000 de turiști pe noapte”, un exemplu de bună practică și know-how.
O intervenție captivantă a avut  doamna Iolanda Mihalache, director general Asociația PartNET, Mondo Consulting & Trading, cu prezentări și discuții interactive privind activitatea consorțiului.
Internaționalizarea conceptului și afacerilor a găsit ecou prin doamna Ramona Martinovici, fondatoarea și directoarea Australian Romanian Business Chamber, iar despre finanțarea pentru digitalizarea administrației publice a vorbit domnul Dragoș Preda, Secretar de Stat în perioada 2020-2021 la Ministerul Transportului, Infrastructurii și Comunicațiilor.
La final, au fost prezentate trei exemple de bune practici în proiecte de ameliorare a calității locuirii: comuna Polovragi, județul Gorj de către domnul Bogdan Târlea, comuna Jurilovca, județul Tulcea prin doamna viceprimar Galina Teleucă și zona Mostiștea-Călărași prin domnul Dumitrel Ștefănescu de la Asociația Flag Dunărea Călărășeană.
Discuțiile și interacțiunile dintre participanți au fost intense și deosebit de interesante, în urma acestora rezultând acorduri de colaborare și idei de proiecte pentru finanțările care se vor încadra exercițiului financiar 2021-2027.
Feed-back-ul a fost pozitiv din partea tuturor și deschide calea unor noi ediții ale forumului care să abordeze probleme de agricultură modernă, amenajare teritorială sustenabilă, modelare a sistemelor rurale și urbane, lista urmând sî fie completată pe parcurs, în funcție de interesul autorităților locale pentru transformarea spațiului rural spre conceptul smart community/comunități inteligente.
Comunicare de presă: Dr. Geograf Mădălina Andrei – Vicepreședinte, Asociația Satelor Inteligente

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: