ROMÂNIA BREAKING NEWS

Traian Băsescu: „Reținerea directorului Liceului Lucian Blaga din Tiraspol este o provocare menită să tensioneze situația din Transnistria!”

Traian Băsescu: „Reținerea directorului Liceului Lucian Blaga din Tiraspol este o provocare menită să tensioneze situația din Transnistria!”

Președintele României, Traian Băsescu, consideră că reținerea directorului, a contabilei și a șoferului de la liceul de limbă română „Lucian Blaga” din Tiraspol reprezintă o provocare menită să tensioneze situația din Transnistria și cere OSCE să intervină de urgență!

 

Presedintele Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu

„Este inacceptabil tratamentul la adresa școlilor românești din Transnistria, cărora le-au fost blocate, în mod abuziv, conturile pentru a nu-și putea plăti datoriile la chirie și la utilități, iar, ulterior, le sunt confiscați banii necesari pentru plata datoriilor și a salariilor profesorilor. Reținerea reprezentaților liceului de limbă română și confiscarea acestor bani reprezintă o provocare menită să tensioneze situația în zona separatistă Transnistria

 

 

Transmitem mai jos Comunicatul de presă al Președintelui României:

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat act cu profundă îngrijorare de reținerea, în cursul zilei de miercuri, 5 februarie a.c., în zona de securitate de pe Nistru, a directorului Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, a contabilei și a șoferului instituției. Cei trei reprezentanți ai liceului de limbă română aveau asupra lor banii pentru plata datoriilor anterior reclamate și a salariilor profesorilor, bani care au fost primiți în mod legal de la Ministerul Educației al Republicii Moldova. Domnul președinte Traian Băsescu consideră inacceptabil tratamentul la adresa școlilor românești din Transnistria, cărora le-au fost blocate, în mod abuziv, conturile pentru a nu-și putea plăti datoriile la chirie și la utilități, iar, ulterior, le sunt confiscați banii necesari pentru plata datoriilor și a salariilor profesorilor. Președintele României, domnul Traian Băsescu, consideră că reținerea reprezentaților liceului de limbă română și confiscarea acestor bani reprezintă o provocare menită să tensioneze situația în zona separatistă Transnistria. Ca atare, domnul președinte Traian Băsescu solicită Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și mediatorilor conflictului transnistrean să intervină de urgență, în conformitate cu regulile stabilite în Formatul 5+2, pentru rezolvarea situației create.

Departamentul de Comunicare Publică
05 Februarie 2014

Sursa: Presidency.ro