ROMÂNIA BREAKING NEWS

Traian Băsescu: Lukoil trebuie să se gândească să dispară cu tot de pe piața românească

Nu discut abordări dâmbovițene, ci doar presiunea făcută de un lider al companiei Lukoil împotriva procurorilor și guvernului. O astfel de abordare este inadmisibilă, iar dacă mâine va stabili să nu reia producția, cer Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești, a declarat președintele României, Traian Băsescu într-un briefing de presă.

În momentul acesta, Guvernul ar trebui să fie pregătit să plătească prețul cu care a plătit rafinăria, să preia rafinăria și la constatarea finală a ilegalităților comise de Lukoil să discutăm suma constată a fi fraudă cu sumele investite de Lukoil în rafinărie. Îmi pare o abordare de tip putinian. Așa ceva face Putin. Comportamentul nostru trebuie să fie pe înțelesul rușilor.

Lukoil trebuie să se gândească să dispară cu tot de pe piața românească. România este stat de drept. Lukoil trebuie să hotărască, dacă respectă legile.

Nu poate face acest tip de presiune pe justiție doar pentru că se numește Lukoil. Lukoil, de 5 ani merge în pierdere, ceea ce mă face să gândesc că, la terminarea anchetei, cele 230 de milioane sunt doar așa o deschidere.

Lukoil nu poate spune închid ca vreau eu, am probleme cu justiția si inchid, Lukoil trebuie sa se gândească să dispară de tot de pe piața românească, dacă asta e abordarea,  și are un mare lanț de distribuție, concesiuni în Marea Neagră.

Trebuie să se hotarască: respectă legile României sau dacă vrea legile de la Moscova se duce acolo.

Lukoil de cinci ani merge în pierdere, ceea ce ma face sa gândesc că la terminarea anchetei s-ar putea ca cele 230 de mil sa fie doar o deschidere.

Sursa: Deschide.md