ROMÂNIA BREAKING NEWS

Traian Băsescu, a explicat decizia guvernului de la Chișinău privind transferul Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim.

Traian Băsescu, a explicat decizia guvernului de la Chișinău privind transferul Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim.

Traian Băsescu a scris marți într-o postare pe pagina sa de Facebook despre deciziile guvernului de la Chișinău privind transferul Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim și alocarea de teren pentru construirea sediului Ambasadei SUA la Chișinău, apreciind că reprezintă o „tentativă de mituire” a Statelor Unite dirijată de Vladimir Plahotniuc.

Fostul președinte apreciază că Givernul interimar de la Chișinău trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale și să lase locul executivului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul proeuropean Maia Sandu.

Traian Băsescu susține că prin cele două decizii ale guvernului de Chișinău, oligarhul Plahotniuc vrea să „cumpere bunăvoință” de la cei bogați, în condițiile în care în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului privind respectarea rezultatului alegerilor au început să crească.

„Așa se face că, azi, guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim și să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcția unei ambasade. Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obișnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoința SUA pentru a rămâne la putere deși a pierdut alegerile. Mă aștept ca SUA să reacționeze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”, afirmă Traian Băsescu – a scris Traian Băsescu

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: