ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tragedia din Constanța / Klaus Iohannis: „(…) statul român a eșuat”; Cioloş: „(…) Nu astăzi a eşuat statul român”

Tragedia din Constanța / Klaus Iohannis: „(…) statul român a eșuat”; Cioloş: „(…) Nu astăzi a eşuat statul român”

În urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, din ziua de vineri, 1 octombrie, președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor și a precizat că a cerut premierului și ministrului Sănătății să se asigure ca o astfel de tragedie nu se va repeta.

Președintele s-a declarat îngrozit de tragedia din Constanța.

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca”, a precizat șeful Statului.

Klaus Iohannis a subliniat mai departe că statul român a eșuat în misiunea de a-și proteja cetățenii și că i-a cerut premierului și ministrului Sănătății să ia măsuri pentru a se asigura că nu se va repeta o astfel de tragedie.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că în luna februarie au fost prevăzute 50 de milioane de euro pentru investiţii pe termen scurt în spitale şi că în primă instanţă doar şapte unităţi au solicitat finanţare, iar în prezent numărul cererilor este de 30-35.

Referitor la mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, referitor la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, că „astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”, Cioloş a vorbit despre o mai veche incapacitate a instituţiilor statului de a-şi îndeplini rolul.

Nu astăzi a eşuat statul român. Ţineţi minte cazul de la Caracal, cu acea fetiţă. Deja de atunci vorbeam de incapacitatea instituţiilor statului să îşi îndeplinească rolul, pentru că e împânzită administraţia publică de oameni numiţi politic”, a spus Cioloş.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: