ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tot Rusia acuză Ucraina de agresiune armată, iar KGB Transnistria se teme de un atac ucrainean

Tot Rusia acuză Ucraina de agresiune armată, iar KGB Transnistria se teme de un atac ucrainean

Ucraina continuă să comaseze trupe și armament greu la granița cu Transnistria, sub pretextul că regiunea separatistă moldoveană ar putea lansa o campanie militară împotriva ucrainenilor, relatează presa rusă, citată de Sputnik în pagina electronică.

„Se pare că autoritățile de la Kiev vor să arate că sunt încercuite de inamici, gata să atace”, a declarat un reprezentant al KGB din Transnistria pentru postul de televiziune rus Zvezda TV.

„Este greu de spus că vom avea un război aici mâine, dar nu excludem o provocare ucraineană. Ei ar putea folosi în acest scop una dintre numeroasele armate private care refuză să primească ordine de la Kiev”, a adăugat oficialul.

Adjunctul ministrului transnistrean de externe Vitali Ignatiev a declarat la 22 iunie că Ucraina își mută trupele către frontiera regiunii separatiste moldovene.

„Situația de aici este foarte gravă. Producția economică scade, comerțul extern se reduce, situația securității este la fel de alarmantă cu partenerii noștri moldoveni, care efectuează exerciții militare cu NATO, iar presiunea ucraineană crește în fiecare zi”, a precizat Ignatiev.

El a menționat de asemenea blocajul impus de Kiev tranzitului cetățenilor transnistreni și ruși, dintre care aproximativ 200.000 trăiesc în Transnistria. „Ei nu pot călători din Rusia via Ucraina de mai mult de un an. Ei trebuie să treacă prin Moldova, dar Chișinăul creează de asemenea probleme, pe lângă sancțiunile economice”, a adăugat acesta.

Noul guvernator al regiunii ucrainene Odesa, Mihail Saakașvili, a anunțat anterior planuri de consolidare a frontierei Ucrainei cu Transnistria. „Avem două sarcini majore: să consolidăm frontiera și să combatem corupția. Traficul de droguri și arme peste frontieră nu este bun”, a declarat Saakașvili într-o conferință de presă la Odesa. El a acuzat de asemenea autoritățile transnistrene că destabilizează situația din Ucraina 

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: