ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tomberoniada cu politicieni din Ucraina! Ministerul de Interne îi roagă pe cetățeni să nu mai arunce politicienii la gunoi!

Tomberoniada cu politicieni din Ucraina! Ministerul de Interne îi roagă pe cetățeni să nu mai arunce politicienii la gunoi!

Ministerul ucrainean de Interne a făcut un apel la cetățeni să se “comporte civilizat” și să nu mai arunce politicieni și oficiali locali în tomberoane de gunoi, relatează agentia Ukrinform, în pagina electronică.

 Video: Vitali Juravski – politician ucrainean aruncat în tomberonul de gunoi!

“Vom reacționa dur la astfel de acșiuni, indiferent de motivele pe care le invocă huliganii și de forța politică pe care ei o reprezintă”, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, îndemnand populatia la aplicarea “normelor europene, inclusiv în lupta politică”. Mai mulți activiști ucraineni au lansat în ultimele zile o adevărată campanie împotriva oficialilor pe care îi consideră corupți sau susținători ai fostului președinte Viktor Ianukovici.

Video: Vitali Juravski …continuare

Activiștii îi aruncă pe oficiali în tomberoane de gunoi, însă poliția nu reactionează în mod corespunzător, notează site-ul Korrespondent.net. Primul caz a fost înregistrat în orasul Odesa, unde activiști ai mișcării radicale Pravii Sektor l-au “aruncat la gunoi” pe directorul regional al Fondului ucrainean de asigurări, Oleg Rudenko, acuzat de corupție.

Ulterior, mai multi manifestanti, care cereau aprobarea unei legi a lustrației în fața Parlamentului de la Kiev, au imobilizat un deputat și l-au băgat cu forța într-un tomberon plin cu gunoi, după care au pus un cauciuc și au turnat un lichid peste el.

Deputatul Vitali Juravski a fost cărat cu tomberonul peste stradă, înainte ca politia să intervină. Cazuri similare au avut loc în orașele Ternopol, Kirovograd, Cerkasi și Rivno. Vineri, cîțiva activiști l-au acuzat pe deputatul Viktor Pilipisin că ar fi corupt și l-au aruncat într-un tomberon de gunoi, stropindu-l cu vopsea roșie.(surse: Mediafax/Timpul.md)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.