ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tiraspolul reacționează dur la declarațiile de la Kiev ale președinților Poroșenko și Iohannis

Dmitri Soin, reprezentantul așa-zisului legislativ din Transnistra (Tiraspol) , a declarat nici mai mult nici mai puțin că „dezghețarea conflictului transnistrean” ar însemna activarea acestuia,  susține acesta, citat de tiras.ru și preluat de România Breaking News.

Așa zisul deputat nistrean s-a referit la declarațiile de ieri ale liderului de la Kiev, Petro Poroșenko, pe care le-a făcut după întrevederea cu omologul său de la București, Klaus Iohannis, referitor la colaborarea celor două state coordonarea acțiunilor în vederea „dezghețării conflictului transnistrean”.

Pentru politicianul de peste Nistru, această declarație va avea consecințe geopolitice, militaro-strategice și economice pentru regiunea transnistreană. „Putem vorbi despre o uniune trilaterală care are ca scop lichidarea rnm. Mai mult, cuvântul dezghețare are aici sensul de activare a conflictului”, susține Dmitri Soin.

El a mai menționat că regiunea va fi în curând și mai izolată, iar Rusia, care nici acum nu susține suficient regiunea, poate să nu dețină resursele necesare pentru a o ajuta. Totuși, Soin consideră că singura speranță a locuitorilor este îndreptată spre Rusia, care, „așa cum de multe ori s-a întâmplat”, va întreprinde măsuri pentru a salva regiunea, fără însă a menționa care ar fi acestea.

Și așa-zisa șefă a diplomației de la Tiraspol, Nina Ștanski a avut o reacție la declarațiile președintelui ucrainean, întrebând pe o rețea de socializare dacă „cineva își dorește dezghețarea conflictului transnistrean ?”, făcând referire la o știre despre enunțul Kievului. Internauții au calificat această reacție drept o avertizare.

Andrei Rădescu – româniabreakingnews.ro

Foto: Tiraspol Sursa:Basarabia-Bucovina.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: