ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tinerii români, mereu excepționali! Locul I în Europa și cinci medalii căștigate la Olimpiada Internațională de Fizică

Tinerii români, mereu excepționali! Locul I în Europa și cinci medalii căștigate la Olimpiada Internațională de Fizică

Elevii români au obținut două medalii de aur, două de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică, clasându-se astfel pe primul loc în Europa și pe locul zece în lume, informează, luni, Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) citat de româniabreakingnews.ro  

Practic, olimpicii români au reeditat succesul repurtat în anul 2014 la Olimpiada Internațională de Fizică, reușind același palmares remarcabil. Datorită acestui rezultat, România a ocupat din nou primul loc în Europa, respectiv locul 10 în lume.

Cine sunt elevii români cu care ne putem mândri ?

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Crețu (argint în 2014) și Ștefan Eniceicu (aur în 2014), elevi în clasa a XI-a, la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. De asemenea, lui Ștefan Eniceicu i-a fost decernat și premiul special din partea Societatii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică (29,8 puncte din maximum de 30).

Laureat cu aur la ediția precedentă, Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a obținut anul acesta o medalie de argint, performanță atinsă și de colegul său de liceu, Răzvan Radu (clasa a X-a). Medalia de bronz a intrat în posesia Ilenei Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică.

Elevii români, pe primul loc în Europa. Rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Fizică (foto Antena 3)

Elevii români, pe primul loc în Europa. Rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Fizică (foto Antena 3)

Delegația României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București și însoțită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internațional de Informatică) și Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității „A.I. Cuza” din Iași.

Olimpiada Internationala de Fizica 2015, aflata la a 46-a editie, s-a desfasurat in Mumbai (India), in perioada 4-12 iulie. La competitie au participat peste 190 de elevi de liceu din 48 de tari.

Publicat de  romaniabreakingnews.ro/ surse:  hotnews.romediafax.ro,

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: