ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comunicat de presă: Tinerii regaliști s-au unit pentru a reînființa Asociația Tineretului Regalist, pentru a duce mai departe crezul și valorile fondatorilor primei Asociații din 1946

Comunicat de presă: Tinerii regaliști s-au unit pentru a reînființa Asociația Tineretului Regalist, pentru a duce mai departe crezul și valorile fondatorilor primei Asociații din 1946

Dorind să reînvie spiritul de acțiune al tinerilor din timpul domniei Regelui Mihai I, tinerii regaliști de astăzi  s-au unit pentru a reînființa Asociația Tineretului Regalist, având drept scop „unirea tinerilor români în jurul atașamentului față de valorile perene ale Coroanei Române”, se rată într-un comunicat trimis redacției romaniabreakingnews.ro de către Asociația Tineretului Regalist. Potrivit Comunicatului, demersul Asociației a fost prezentat  Custodelui Coroanei Române, printr-o scrisoare semnată de membrii fondatori ai Asociației. Tinerii monarhiști doresc să fie „într-o continuitate de spirit cu fondatorii primei Asociații a Tineretului Regalist, care urmăreau să întărească patriotismul, regalismul, democrația și toleranța în rândul tinerilor și a întregii societăți, noi, membrii Asociației, dorim să încurajăm implicarea civică a tinerilor și să sprijinim inițiativele care pornesc din preocuparea față de binele semenilor”, se mai arată în ComunicatDin conducere Asociației fac parte: Răzvan Apetrei, Președintele Asociației Tineretului Regalist, Andrei-Răzvan Giuglea, Vicepreședintele Asociației Tineretului Regalist și Tudor Vișan-Miu, Secretarul General al Asociației Tineretului Regalist.

Vă prezentăm mai jos documentul și textul integral al comunicatului de presă însoțite de adenda*:

Download the PDF file .

Video:

COMUNICAT DE PRESĂ / 26 martie 2021 /Asociația Tineretului Regalist face public următorul comunicat:      

            Acum 75 ani, în vremea domniei Majestății Sale Regelui Mihai I, lua naștere Asociația Tineretului Regalist. Înființată la 30 mai 1946, asociația devenea cunoscută Suveranului printr-o scrisoare semnată de președintele și de secretarul general al Asociației. Aceștia anunțau pe monarh că tineretul „crede necesar a se uni în jurul înțelepciunii Tronului, chezășia nestrămutată a permanenței naționale”. Un an mai târziu, Regatul României intra în întunericul dictaturii comuniste. Regele era forțat să abdice, iar Asociația Tineretului Regalist își înceta activitatea.

Tinerii regaliști de astăzi, dorind să reînvie spiritul de acțiune al tinerilor din timpul domniei Regelui Mihai I, s-au unit pentru a reînființa Asociația Tineretului Regalist, având drept scop „unirea tinerilor români în jurul atașamentului față de valorile perene ale Coroanei Române”. Demersul a fost prezentat Majestății Sale Regina Margareta, Custodele Coroanei Române, printr-o scrisoare semnată de membrii fondatori ai asociației. Anunțul nostru a fost primit de Majestatea Sa cu viu interes.

Astăzi, odată cu sărbătorirea a 140 de ani de la proclamarea Regatului României și a zilei de naștere a Majestății Sale Regina, anunțăm că Asociația Tineretului Regalist își reîncepe activitatea și cheamă alături tinerii care împărtășesc valorile Coroanei.

Într-o continuitate de spirit cu fondatorii primei Asociații a Tineretului Regalist, care urmăreau să întărească patriotismul, regalismul, democrația și toleranța în rândul tinerilor și a întregii societăți, noi, membrii Asociației, dorim să încurajăm implicarea civică a tinerilor și să sprijinim inițiativele care pornesc din preocuparea față de binele semenilor.

Orizontul activității noastre este strâns legat de morala întemeiată pe cumpănire, generozitate, altruism, consecvență și cinste. Credem că este nevoie de exemple de loialitate, curaj, integritate, seriozitate și modestie, care pot fi regăsite în activitatea Suveranilor Români și a elitei formate în spiritul României Regale. Întrevedem că viața publică a României Regale de ieri și de mâine este indisolubil legată de aceste calități.

Trăiască Regina!

*Addenda

  1. Scrisoarea adresată Majestății Sale Regelui Mihai de președintele și secretarul general al Asociației Tineretului Regalist, 1946.
  2. Scrisoarea adresată Majestății Sale Regina Margareta de refondatorii Asociației Tineretului Regalist, 2021.
  3. Biografiile membrilor refondatori ai Asociației Tineretului Regalist, 2021.

 

1

Scrisoarea adresată Majestății Sale Regelui Mihai de președintele și secretarul general al Asociației Tineretului Regalist, 1946

 

Majestăţii Sale Regelui Mihai I,

Regele tuturor Românilor

SIRE,

Tineretul, îngrijorat de haosul moral la care ar putea duce furtunoasa desfășurare a patimilor din luptele politice actuale, crede necesar a se uni în jurul înțelepciunii Tronului, chezășia nestrămutată a permanenței naționale.

Pentru aceasta, își exprimă dorința de a se grupa într-o asociație care, activând pe orizontul celei mai înalte morale civice și în cadrul legilor tutelare, să formeze un tineret educat, cult, moral și cu un fizic viguros.

Acești piloni de generație vor urmări, pe căile democrației luminate, cultul dragostei de neam, cultul stindardului Regal, dragostea de Tron și respectul aproapelui.

Ne vom cultiva, vom oțeli caracterele noastre și vom da vigoare brațelor tinere pentru a putea trage brazdă înțeleaptă și rodnică spre fericirea Țării noastre.

Îndemnați de aceste gânduri, cerem Înaltul Consimțământ al Majestății Voastre pentru constituirea „ASOCIAȚIEI TINERETULUI REGALIST”, al cărei program este fixat în statutul de față, autentificat de Tribunalul Ilfov sub nr. 24.892 din 1 Iunie 1946.

Cu cel mai profund devotament, suntem ai Majestății Voastre prea supuși,

PREȘEDINTE,

Constantin Alexandru Șerbănescu

SECRETAR GENERAL,

Niculae Chișu

2

Scrisoarea adresată Majestății Sale Regina Margareta de refondatorii Asociației Tineretului Regalist, 2021.

Majestății Sale Regina Margareta,

Custodele Coroanei Române

Majestatea Voastră,

Am descoperit, în arhivele istorice, scrisoarea pe care membrii fondatori ai Asociației Tineretului Regalist au adresat-o, în anul 1946, Majestății Sale Regelui Mihai I. Alături de această scrisoare, semnată de președintele Constantin Alexandru Șerbănescu și de secretarul general Niculae Chișu, se afla statutul organizației.

Am fost inspirați de cuvintele celor care, cu 75 de ani în urmă, afirmau: „Tineretul, îngrijorat de haosul moral la care ar putea duce furtunoasa desfășurare a patimilor din luptele politice actuale, crede necesar a se uni în jurul înțelepciunii Tronului, chezășia nestrămutată a permanenței naționale”.

Dorind să reînviem spiritul de acțiune al unei asociații a tinerilor regaliști create în timpul domniei Regelui Mihai I, ne-am unit pentru a reînființa, în zilele noastre, Asociația Tineretului Regalist. Scopul care animă organizația noastră este unirea tinerilor români în jurul atașamentului față de valorile perene ale Coroanei Regale Române.

Privim inițiativa noastră ca un omagiu adus Dinastiei Române în anul Centenarului nașterii Regelui Mihai. Considerăm că demnele figuri ale regalității noastre pot reprezenta modele pentru tinerele generații.

Pentru a exprima atașamentul față de Majestatea Voastră, actualul Șef al Familiei Regale a României, vom anunța public demersul nostru în ziua de 26 martie 2021.

Ai Majestății Voastre devotați, membri fondatori ai Asociației Tineretului Regalist,

Răzvan Apetrei, Președinte

Andrei-Răzvan Giuglea, Vicepreședinte

Tudor Vișan-Miu, Secretar general

 

3

Biografiile membrilor refondatori ai Asociației Tineretului Regalist, 2021.

Răzvan Apetrei (n. 1988) – PREȘEDINTE

Născut în municipiul Bacău, a absolvit un liceu cu profil artistic („George Apostu” din Bacău). A urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, debutând în ipostaza de pianist, apoi de dirijor. În prezent este doctorand al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, pentru desăvărșirea studiilor în domeniul dirijatului de orchestră.

În anii studenției a fost președintele Asociației Studențești a Universității Naționale de Muzică din București, precum și reprezentant al studenților. În anul 2009, odată cu fondarea Cameratei Regale, a început o îndelungată colaborare muzicală cu Casa Majestății Sale. În anul 2012 a pus bazele Corului Regal, care, asemenea Cameratei Regale, a fost onorat de Alteța Sa Regală Principele Radu al României prin acordarea Înaltului Patronaj (2013). Meritele ansamblului, pe care îl conduce ca Director General, au fost recunoscute de Majestatea Sa Regina Margareta a României, Corul Regal fiind distins cu Medalia Regală pentru Loialitate (2018).

Membru, din anul 2013, al asociației Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, s-a alăturat inițiativei din anul 2014 a reunirii tinerilor monarhiști în cadrul Organizației de Tineret. Colegii săi i-au acordat, în cadrul adunării generale din 10 Mai 2016, titlul de Președinte Onorific.

Andrei-Răzvan Giuglea (n. 1989) – VICEPREȘEDINTE

Născut în municipiul București, a absolvit un liceu cu profil economic („Costin Kirițescu” din București). În prezent, își completează studiile economice urmând cursurile de licență a două facultăți (Psihologie și Științe Politice) la o universitate privată.

În anul 2014, a fost Președintele Fondator al Organizației de Tineret din cadrul asociației Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, aflându-se în fruntea organizației în primii doi ani.

Tudor Vișan-Miu (n. 1995) – SECRETAR GENERAL

Născut în municipiul București, a absolvit un liceu cu profil teoretic („Gheorghe Lazăr” din București). Absolvent al cursurilor de licență și master ale Facultății de Istorie din cadrul Universității din București, își continuă studiile la nivelul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din București. A debutat ca autor prin publicarea volumului La școală cu Regele Mihai (2016), în colecția „Istorie cu blazon” a Editurii Corint, urmat de volumul de convorbiri O viață… Tudor Vișan-Miu în dialog cu DINU ZAMFIRESCU (2019). În anul 2020 a fost distins de Majestatea Sa Regina cu Medalia Regală pentru Loialitate.

În anul 2014, a fost Secretarul Fondator al Organizației de Tineret a asociației Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei. În anul 2016 a preluat președinția organizației, ducând la capăt trei mandate de câte un an.

Foto: Captura website regalist.ro

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: