ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tinerii din Orhei aflați în vizită la Parlamentul R. Moldova, au votat cu entuziasm, în mod simbolic, Unirea cu România, asemeni deputaților Sfatului Țării din 1918

Tinerii din Orhei aflați în vizită la Parlamentul R. Moldova, au votat cu entuziasm, în mod simbolic, Unirea cu România, asemeni deputaților Sfatului Țării din 1918

Roman Boțan, deputat din partea partidului Liberal din R. Moldova, „PL”, unul din principalele paride pro-românești, care militează pentru aderarea la Uniunea Europeană și NATO, precum și la reunificarea cu România, a primit în vizită la Parlamentul R. Moldova un numeros grup de tineri din localitatea Orhei. Deputatul a relatat pe blogul personal cum a decurs întalnirea cu tinerii entuziaști care în incinta forului lgislativ a culminat, după cum a mărturisit deputatul, cu „luări de cuvînt și cu un vot pentru Unire”.

Roman_Botan_PL

Roman Boțan

Astăzi, am un prilej bun de a reveni cu o postare pe blog. Un grup mare de tineri din raionul Orhei au vizitat Parlamentul Republicii Moldova. Entuziasmul tinereții și dorința de a cunoaște lucruri noi, de a dialoga direct cu cei care ne reprezintă în forul legislativ, chiar în incinta acestuia, a culminat cu luări de cuvânt și cu un vot pentru Unire.

Bineînțeles, relația cu tinerii este una specială și vreau să fie și una privilegiată, iar în calitate de deputat mi-am propus acest lucru.

În cadrul sărbătorii, din 22 noiembrie, de marcare  a 545 de ani, de la prima atestare documentară a s. Mîrzești, rl Orhei, la care am participat, am promis, la inițiativa dlui Sergiu Miron, vicepreședinte al raionului Orhei, organizarea, pentru tinerii din localitate, a unei vizite în sediul Parlamentului. Astăzi promisiunea a fost îndeplinită. La eveniment au participat 78 de tineri din mai multe localități din raionul Orhei (s. Seliște, s. Lucașeuca, s. Mîrzești, s. Mîrzaci, s. Vatici, s. Tabăra), fapt binevenit și necesar.

Reprezentanții Secretariatului Parlamentului au prezentat date din istoria instituției și au fost foarte receptivi la întrebările elevilor. Am vizitat sala în care, aleșii, fac declarații de presă, iar tinerii au preluat rapid rolul deputaților cu discursuri despre viitorul Republicii Moldova. În sala de ședințe a Parlamentului, tinerii au ocupat fotoliile de deputat, iar subsemnatul, am vorbit, pentru prima data în fața unui asemenea frumos public, de la tribuna centrală. Am vorbit despre activitatea de parlamentar, despre fracțiunea din care fac parte și de ce m-am implicat în politică.

Tinerii au adresat întrebări, uneori nefirești pentru vârsta lor, iar aceasta demonstrează un interes mare pentru procesele politice de la noi și faptul că familiile lor resimt problemele economice și de instabilitate politică: “Cine a furat miliardul și de ce a fost arestată o singură persoană?”; “De ce nu se majorează pensiile și salariile?”, “De ce se scumpește energia electrică?”, “Când va fi numit un nou Guvern?”, “Prin ce se diferențiază Partidul Liberal de celelalte partide?”, “Care a fost ultima lege adoptată pentru copii?” ș.a.

Maturitatea cu care gândesc acești copii surprinde, viitorul, indiferent de orice, trebuie să fie mai bun și ei sunt garanția cestuia. Am abordat tema integrării europene a Republicii Moldova, am discutat despre modelul german prin care două state, divizate împotriva voinței cetățenilor săi, asemenea României, s-au regăsit în Uniunea Europeană. Germania vestică, fiind membră UE, iar Germania estică a revenit în acest spațiu prin reîntregire. Analogia cu cele două state românești este una firească, doar că pentru aceasta, conform art. 142 al Constituției, reunirea trebuie să purceadă calea unui referendum național. 

„În finalul ședinței, tinerii, asemenea deputaților Sfatului Țării, printr-un vot simbolic au votat pentru unirea Republicii Moldova cu România.” –  Roman Boțan / 7 decembrie 2015

Publicat de romaniabreakingnews,ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: