ROMÂNIA BREAKING NEWS

Thierry Repentin: România și Franța și-au dat mâna pentru a însoți Republica Moldova pe drumul european!

România și Franța și-au dat mâna pentru a însoți Republica Moldova cât mai curând posibil spre Europa și nu trebuie pierdută nicio săptămână pentru a permite semnarea Acordului de Asociere cu UE cel mai târziu în această vară, a declarat marți, la Bruxelles, ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin.

Thierry Repentin

Thierry Repentin

 Ministrul francez a reamintit că a co-prezidat luni, alături de ministrul român de externe, Titus Corlățean, Grupul pentru acțiune europeană a Republicii Moldova, țară pe care o consideră ‘un bun elev pe drumul european’, și a subliniat că ‘trebuie făcut totul pentru a nu pierde nicio săptămână pentru a permite semnarea Acordului de Asociere cel mai târziu în această vară’.

Thierry Repentin a adăugat, în cadrul unui briefing de presă din marja Consiliului Afaceri Generale, că a constatat cu prilejul reuniunii de luni că există o voință puternică a statelor membre de a sprijini R. Moldova în drumul spre semnarea Acordului de Asociere cu UE, respectând ceea ce s-a decis la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, respectiv parafarea acestui document.

‘România și Franța și-au dat mâna pentru a însoți Moldova cât mai curând posibil în Europa. Se pune apoi problema ridicării vizelor de scurtă durată, nu a existat ieri (luni – n.r.) un angajament privind o dată, dar există un consens politic în a spune că azi condițiile sunt întrunite, dată fiind munca ce a fost realizată de guvernul moldovean’, a mai spus ministrul francez pentru afaceri europene. El a precizat că Franța va sprijini liberalizarea regimului vizelor de scurtă durată pentru cetățenii moldoveni.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din cadrul PE se va pronunța miercuri asupra liberalizării vizelor pentru cetățenii moldoveni deținători de pașaport biometric, în conformitate cu o propunere a Comisiei Europene din noiembrie anul trecut.

Luni, ministrul român de externe, Titus Corlățean, a afirmat la Bruxelles că ‘dacă toate lucrurile merg conform calendarului, conform celor stabilite, în câteva luni cetățenii moldoveni vor putea să circule liber în UE!

Surse:agerpres.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.