Cu ocazia aniversării a doi ani de la înființarea Teatrului Arte dell’Anima, publicul bucureștean și nu numai, este invitat în data de 22 iunie să redescopere entuziasmul tinerilor pe care continuăm Teatrul continuă să-l susțină și pentru a trece împreună bariera dintre realitate și fantezie.
Familia Teatrului Arte dell’Anima: „Veniți alături de noi pentru a sărbători doi ani de activități în folosul tinerilor, al categoriilor defavorizate și al întregii comunități. Am continuat în tot acest timp să organizăm spectacole menținând un standard al calității, cursuri de dezvoltare personală prin teatru pentru copii, proiecte cu caracter social și educațional și, mai ales, am continuat să ne bucurăm de frumos.
De asemenea, avem deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 21 iunie, orele 19:00 la spectacolul „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regia Florin Liță.
O comedie ce nu moare niciodată și rămâne de actualitate indiferent de epocă, „O noapte furtunoasă” îi introduce pe spectatori direct în lumea lui Caragiale chiar de la intrarea în teatru, făcându-te în fiecare secundă să te întrebi ce mai urmează. Distribuție: Alexandru Banciu, Adrian Piciorea, Mircea-Alexandru Băluță, Vlad Lință, Voicu Aaniței, Vlad Brumaru, Bianca Cuculici, Ana Crețu, Producție: Teatrul Arte dell’Anima, Regie: Florin Liță.
Hai să trăim zi de zi cu arta în suflete! Hai să ne bucurăm, să iubim, să învățăm, să creăm și să creștem spiritual în continuare!”
Despre Teatrul Arte dell’Anima, așa cum se descrie pe artedellanima.ro
Conceptul Arte dell’Anima s-a născut din dorința de a dezvolta și promova mijloace artistice care fac posibilă descoperirea, îmbogățirea și cultivarea sufletului uman. Înca din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat să înțeleagă ce mistere se ascund în interiorul ființei, de unde vin sentimentele cele mai profunde și paradoxale și care sunt posibilitățiile pe care le are omul pentru a se descoperi pe el însuși și lumea din jurul său. Aristotel spunea în scrierea Despre suflet: „Dacă prețuim știința printre îndeletnicirile frumoase și respectate, fie pentru exactitatea ei, fie pentru că este printre preocupările mai alese și mai admirate, atunci din ambele considerații, pe drept cuvânt se cade să situăm cercetarea despre suflet printre cele mai de seamă. Cunoașterea lui pare, de altfel, să contribuie în mare măsură la aprofundarea adevărului în întregul său, dar mai ales la cunoașterea naturii, căci sufletul este, oarecum, principiul viețuitoarelor.”
Echipa care a pornit în această cercetare a sufletului uman cuprinde artiști cu experiențe de creație sau manageriale diferite. Slujitori ai unor arte complementare, animați de dorința de reușită și crezând cu tărie în ideea că numai munca pornită din suflet poate bucura, hrăni și educa celelalte suflete. Arta pe care o dorim, fie că ne referim la teatru, muzică sau arta costumului de teatru, este o expresie liberă a sufletului artistului către sufletul spectatorului.
Vrem ca activitatea noastră să fie o continuă cercetare către cele mai profunde și complexe manifestări artistice, descoperind mijloace noi, direcții noi, oameni noi, idei noi.
În cadrul întâlnirilor noastre, spectatorii sunt invitați să intre în contact cu cele mai emoționante și inedite montări scenice, în care actori consacrați sau aspiranți la gloria scenei realizează spectacole care vorbesc despre frământările, nesiguranțele, bucuriile, satisfacțiile și împlinirile sufletului. Personaje din dramaturgia românească și universală vă vor vorbi despre felul în care rănile ascunse se pot vindeca sau despre împărtășirea bucuriilor și marilor succese cu cei de alături.
Teatrul ne ajută să ne educăm atât pe noi înșine, cât și pe copiii noștri. Prin jocuri de cunoaștere și autocunoaștere, dezvoltare a imaginației, activități în grup, spontaneitate și prezență de spirit, venim în întâmpinarea dumnoavoastră cu cursuri menite să îi pregătească pe copii în stăpânirea emoțiilor în momentul în care vor fi nevoiți să vorbească în public. Pentru elevii de liceu care visează să devină studenți ai facultăților de teatru, cadrele didactice universitare care ne sunt partenere îi pot pregăti optim pentru ca examenul lor de admitere sa fie unul reușit.
Asociația noastră se adresează și adulților care lucrează zi de zi, într-un ritm susținut în companii sau firme de mare angajament. Pentru că vizează dezvoltarea personală, noi le putem oferi cursuri de Public Speaking, stăpânire a emoțiilor, păstrarea concentrării în munca de manageriat, rezolvarea problemelor de dicție. În același timp, noi le oferim și oportunitatea de a urma un modul complet de pregatire pentru a deveni chiar ei actori, iar în final șansa de a juca într-un spectacol unic, aplaudat de prieteni si cei dragi.
Arte dell’ Anima promovează atât teatrul, căt și muzica și artele vizuale. Organizăm expoziții de pictură, expunând lucrări ale tinerilor artiști ce își doresc să fie descoperiți de către marele public; seri de muzică și seri poezie prin care spectatorii își pot hrăni sufletele ascultând versuri nemuritoare sau descoperind poezia nouă.
Încurajăm dramaturgia contemporană românească prin organizarea de Concursuri Naționale de Dramaturgie, premiul reprezentând posibilitatea ca piesa de teatru respectivă să fie montată în teatru nostru.
Asociația Arte dell’Anima, fidelă crezului său, acela de a dărui arta sufletului către suflete, organizează și evenimente de binefacere în care fondurile, strânse din generozitatea semenilor noștri, vor merge către oameni cu nevoi speciale, fundații, asociații și instituții care au în vedere astfel de cazuri. În același timp, nefăcând nici o deosebire între etnii, seminții sau religii suntem oricând parteneri în programe sau proiecte care promovează egalitatea de șanse, libertatea individului, libertatea de expresie și combaterea discriminării.
Arte dell’Anima este un drum către cunoașterea sufletului, către libertatea spiritului, către comunicare, respect, educație, bună dispoziție, profesionalism și seriozitate in munca artistică. Promovăm oamenii tineri și încurajăm legătura acestora cu teoreticienii și practicienii consacrați, precum și îmbinarea artelor într-o armonie estetică desăvârșită.