ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tancuri Leopard 2 și Abrams pentru Ucraina. Germania și SUA au luat decizia mult așteptată de Kiev

Tancuri Leopard 2 și Abrams pentru Ucraina. Germania și SUA au luat decizia mult așteptată de Kiev

Olaf Scholz – Cancelarul Germaniei,  a confirmat recent (25 ianuarie), că va trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și va da permisiune țărilor partenere de a reexporta alte tancuri de origine germană  la Kiev.  Potrivit AFP, Germania va asigura instruirea soldaţilor ucraineni şi muniţia necesară.

Decizia luată de Germania nu a fost una uşoară. În timpul consultărilor intense între aliaţi şi partenerii lor, inițial Germania se opunea livrării de armamanet greu pentru Ucraina.. Tancurile grele de tipul Leoprad 2 şi  Abrams pot schimba decisiv soarta războiului pentru ucraineni.

Tancul de luptă de tip Leopard 2,  este dotat cu echipamente de ultimă generaţie, foartede precise și cu putere de foc devastatoare. Majoritatea aliaţilor europeni au în dotarea armatelor lor asemenea tancuri.

Președintele Joe Biden a confirmat că SUA vor furniza Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams.

“Trupele ucrainene au nevoie să-și îmbunătățească capacitatea de manevră în teren deschis și de a descuraja și apăra împotriva agresiunii rusești” a spus Biden.

„Acesta este motivul pentru care SUA a angajat sute de vehicule blindate de luptă până în prezent, peste 500, ca parte a pachetului de asistență pe care l-am anunțat vinerea trecută. Iar astăzi, anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina” a spus preşedintele american.

Potrivit președintelui american,  livrarea acestor tancuri pe teren va necesita timp – timp pe care îl vom folosi pentru a ne asigura că ucrainenii sunt pe deplin pregătiți să integreze tancurile Abrams în apărarea lor.

Biden a spus că îi este „recunoscător” cancelarului Olaf Scholz pentru că „a făcut un pas înainte” pentru a furniza tancuri Leopard 2 de fabricație germană Ucrainei și pentru „conducerea și angajamentul său ferm” de a sprijini Ucraina.

Președintele SUA  descrie tancurile Abrams ca fiind „cele mai capabile tancuri din lume” și „extrem de complex de operat și întreținut”. Prin urmare, SUA oferă Ucrainei și piesele și echipamentele necesare pentru a susține eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă.

Tancuri

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: