ROMÂNIA BREAKING NEWS

Talentul tinerilor români are ecou și peste graniță, în Marea Britanie

Talentul tinerilor români are ecou și peste graniță, în Marea Britanie

Sportul formează caractere, aduce oamenii împreună și rămâne unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ambasadori ai României în lume. Vizita la românii din Marea Britanie nu putea ocoli, așdar, o întâlnire cu românii inimoși care își pun pregătirea și talentul în slujba celei mai importante resurse a viitorului: copiii.

Ministrul Natalia-Elena Intotero i-a cunoscut ieri pe micii fotbaliști care se pregătesc la Asociația Eagle Football Academy, fondată de fostul jucător Gabi Dumitru, atent coordonați de antrenori și mentori cu experiență.

Cu zâmbetul pe buze și cu o mare dorință de a își demonstra valoarea, copiii i-au vorbit despre dorința de a deveni jucători în naționala de fotbal a României și de a se mândri că joacă în echipamentul tricolor. Natalia-Elena Intotero i-a  îndemnat să nu uite niciodată că sunt români și i-a felicitat pentru că prin sport reușesc să se dezvolte armonios și să creeze legături atât cu alți copii români, cât și cu cei de alte naționalități, arătând rolul extraordinar al sportului ca mijloc de integrare.

Ministrul pentru românii de pretutindeni i-a felicitat și pe membrii echipei care lucrează cu micii fotbaliști, o echipă grozavă, formată din oameni entuziaști, extrem de bine pregătiți, care au dorit să se implice în viața comunității românești și să își pună experiența în slujba acesteia.

Ziua s-a încheiat cu un dialog aplicat cu reprezentanții conaționalilor din Londra, o comunitate extrem de dinamică și activă ce numără peste 190.000 de persoane. Întâlnirea de la Institutul Cultural Român a generat discuții pe teme de mare interes pe românii din Marea Britanie: votul, fondurile nerambursabile oferite de MRP, provocările cu care se confruntă societatea civilă românească din capitala Regatului Unit.

Natalia-Elena Intotero a spus că românii din Marea Britanie sunt un exemplu pentru românii de pretutindeni, fiind cea mai numeroasă comunitate care s-a înscris pe platforma vostrainatate.ro pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, și i-a felicitat pentru implicare.

Tocmai pentru că implicarea este cheia într-o societate-mozaic precum cea din Regatul Unit, ministrul le-a spus românilor că este foarte important să formeze cât mai multe asociații, să fie reprezentativi, să fie uniți și, prin proiecte comune, cu finanțare inclusiv din partea MRP, să aducă românii și România în prim-planul societății în care trăiesc. La rândul lor, cei din mediul asociativ au propus organizarea de evenimente culturale și au cerut spriin pentru studenții români din Marea Britanie.

     

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.