ROMÂNIA BREAKING NEWS

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani, cu participarea Brigăzii 8 ROT (Brigada 8 LAROM)

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani, cu participarea Brigăzii 8 ROT (Brigada 8 LAROM)

După o pauză de opt ani, în perioada 16-26 august a.c., la Cimitirul de Onoare ”Sf. Mina” din Focșani, s-a desfășurat o nouă tabără militară de lucru organizată de (VDK) – Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război, informează romaniabreakingnews.ro citând un Comunicat trimis redacției de reprezentanța VDK în România (UNIUNEA POPULARĂ GERMANĂ PENTRU ÎNGRIJIREA MORMINTELOR DE RĂZBOI – asociaţie umanitară de utilitate publică aflată sub patronajul Președintelui Germaniei).

Piotrivit sursei citate, pentru realizarea lucrărilor de întreținere planificate la cimitir, detașamentului militar german (venit din landul Saxonia) i s-au alăturat și militari români din Brigada 8 ROT. Tinerii militari din ambele țări au reușit, umăr la umăr, să îmbunătățescă vizibil starea necropolei, toate crucile din piatră fiind curățate, iar numele celor căzuți revopsite. Acolo sunt înhumați, alături cele câteva mii de militari germani, și un număr important de militari români, unguri, austrieci și ruși, morți în ambele războaie mondiale.

La încheierea activității a avut loc o scurtă dar emoționantă ceremonie, în sunetele unei trompete fiind aprinse candele și depuse coroane de flori spre amintirea celor morți.

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani 16-21 august 2021

Deținătorul Premiului Nobel pentru chimie în 1907, rănit și sfârșit din viață la Focșani

Un moment comemorativ special a fost organizat la mormânul maiorului Eduard Buchner, deținătorul Premiului Nobel pentru chimie în 1907, rănit și sfârșit din viață la Focșani cu exact 104 ani în urmă…  Spiritul camaradersc care a animat echipa româno-germană de-a lungul celor două săptămâni ale taberei a confirmat și de astă dată, cu succes, actualitatea devizei VDK: ”Versöhnung über den Gräbern – Arbeit für den Frieden (Înțelegere deasupra Mormintelor – Muncă pentru Pace)”. DEUTSCHE VOLKSBUND KRIEGSGRABERFURSORGE e.V. – UNIUNEA POPULARĂ GERMANĂ PENTRU ÎNGRIJIREA MORMINTELOR DE RĂZBOI Reprezentanța în ROMÂNIA

Despre VDK

Fondată în 1919, Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război (Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.) îngrijește mormintele a 2,8 milioane de soldați, situate în 832 de cimitire din 46 de țări. Pe teritoriul României, în circa 170 de localități, sunt înhumate rămăşiţele a peste 95.000 de militari germani căzuţi în ambele războaie mondiale. Printre cele mai mari cimitire de război se numără și cele din județul Vrancea (Țifești, Bordești, Soveja și Focşani).

Organizate după încheierea, în 1996, a Acordului interguvernamental româno-german privind mormintele româneşti de război, primul acord semnat de statul român în acest domeniu, taberele de îngrijire a cimitirelor de onoare sunt și ele o expresie a bunei colaborări dintre cele două țări ( membre U.E. și N.A.T.O.), bazate pe înțelegere și încredere.
Următoarea tabără va avea loc în luna octombrie, tot în Vrancea, la Țifești, la marele Cimitir de onoare Frunzoaia.

Foto de la eveniment (sursa: Brigada 8 ROT)

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani 16-21 august 2021

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani 16-21 august 2021

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani 16-21 august 2021

Tabără militară de lucru româno-germană la Focșani 16-21 august 2021

Brigada 8 ROT (Rachete Operativ Tactice) este noua denumire a Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focșani. Denumirea a fost schimbată la începutul anului 2021 . Cu această ocazie s-au schimbat și denumirile batalioanelor și subunităților din cadrul brigăzii.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: