ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sven Irmer în R. Moldova: Germania nu mai are încredere în partidele aflate la guvernare

„Suntem foarte fericiți să fim în Republica Moldova, pentru că țara dumneavoastră este foarte importantă pentru noi și pentru cancelarul Angela Merkel, care are un rol puternic în Europa. Este primul cancelar care a venit în Moldova, iar cel pentru care a venit este Iurie Leancă. Când îl ascultăm pe Iurie Leancă, noi vedem că el crede cu adevărat în Republica Moldova, în tinerii de aici, în viitorul european al Moldovei.” - X Sven Irmer
Sven Irmer  în R. Moldova: Germania nu mai are încredere în partidele aflate la guvernare

Declarația a fost făcută de Sven Irmer, directorul Fundației Konrad Adenauer pentru România și Moldova, în cadrul lecției publice susținută astăzi de liderul PPEM, Iurie Leancă, și Paul Ziemiak, președinte al Organizaței de Tineret al CDU Germania, în fața studenților de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

„Nu văd niciun motiv de ce cele două partide aflate acum la guvernare ar accepta orice coaliție cu Partidul Comuniștilor. Singura scuză pe care o găsesc acum este că aceste partide au dorit să identifice anumite modalități de a se debarasa de fostul Prim-ministru. Nimeni în Berlin sau în Bruxelles nu înțelege care ar fi acum starea de a avea orice fel de coalizare cu comuniștii, astfel aducându-i la guvernare. Nu înțelegem și nu putem accepta asta. Ajungem la concluzia, noi, cei din Germania, că nu mai avem încredere în partidele de la guvernare de acum”, a subliniat Sven Irmer, răspunzând la întrebările tinerilor prezenți la prelegerea susținută de Iurie Leancă și Paul Ziemiak.

Președintele Organizaței de Tineret a CDU – uniune condusă de Angela Merkel – a precizat:„Suntem foarte fericiți să fim în Republica Moldova, pentru că țara dumneavoastră este foarte importantă pentru noi și pentru cancelarul Angela Merkel, care are un rol puternic în Europa. Este primul cancelar care a venit în Moldova, iar cel pentru care a venit este Iurie Leancă. Când îl ascultăm pe Iurie Leancă, noi vedem că el crede cu adevărat în Republica Moldova, în tinerii de aici, în viitorul european al Moldovei.”

Paul Ziemiak a subliniat că tinerii din Moldova sunt cei care vor decide viitorul european al țării. „Orice stat este independent și suveran în deciderea viitorului său”, a declarat acesta.

În context, liderul PPEM, Iurie Leancă, a vorbit despre proiectul său politic care își propune să facă o Moldovă puternică, astfel încât tinerii să înțeleagă că au viitor în Moldova și să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate.

La rândul lor, studenții au afirmat că își doresc un viitor european acasă, unde să fie o viață mai bună. Iurie Leancă a subliniat că procesul de integrare europeană nu trebuie oprit și în acest sens ar trebui să ne facem tema de acasă: să realizăm reforme de modernizare a țării, să combatem corupția, să modernizăm infrastructura, să consolidăm sistemul financiar-bancar, să creăm locuri de muncă etc.

Iurie Leancă

Iurie Leancă

„Nu mi-am dorit să fiu politician, dar nici sa fiu șef de partid, însă clasa politică din Moldova a știut să distrugă speranța tinerilor, a celor care au revenit acasă din străinătate. Proiectul nostru are scopul de a crea un partid cu implicarea directă a tinerilor, pentru a schimba situația actuală”, a concluzionat Iurie Leancă.

Lecția publică cu tema „ Politica. Tineri. Europa” a fost organizată de Fundația Konrad Adenauer (Moldova) www.kas.de/moldau, Institutul pentru Politici și Reforme Europene din Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Sursa: ppe.md.

Editat de Dorian Theodor / România Breaking News – R.B.N. Press  / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: