SUV-ul românesc Dacia se pregătește să „spargă” bariera producției de 200.000 de mașini într-un an. Nimeni nu se aştepta ca Duster să apară cu asemena dotări!

„Duster” este un business de 18 mld. Euro și vânzări de 3 mld. Euro în 2017! SUV-ul Dacia se pregătește să „spargă” bariera celor 200.000 de mașini produse într-un singur an. Duster este cel mai scump model produs la Mioveni.

Dacia Duster a devenit motorul de creștere al uzinei de la Mioveni și principalul produs românesc ce pleacă la export, având un impact direct nu doar asupra businessului Grupului Renault, ci și asupra exporturilor și Produsului Intern Brut al României.

Anul acesta, pentru prima dată în istoria uzinei Dacia de la Mioveni, Duster devine primul model din gamă mărcii autohtone care va înregistra într-un singur an o producție de peste 200.000 de unități, potrivit estimărilor pe baza datelor Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), cu o valoare de peste trei miliarde de euro, luând în calcul un preț mediu de 15.000 de euro cu TVA.

Inginerii Dacia au adus la nou Duster atâtea noutăţi încât au luat prin surprindere pe toată lumea. Nimeni nu se aştepta ca SUV-ul românesc să vină echipat cu nişte dotări atât de noi, pe care foarte multe automobile mai scumpe nu le au nici măcar în varianta opţională. Este astfel anticipat un record absolut al vânzărilor de Duster în Europa în anul 2018, maşină având şansă reală să devină cea mai comercializată la nivel european.

romaniabreakingnews.ro