ROMÂNIA BREAKING NEWS

Surse: G-ral. (r) Florian Coldea „în cărți” pentru un post de conducere în noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene

Surse: G-ral. (r) Florian Coldea „în cărți” pentru un post de conducere în noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene

Potrivit unor surse inpolitics.ro, G-ral. (r) Florian Coldea, fost director operativ al SRI, ar putea fi numit pe un post de conducere în noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene. Ar fi astefel al treilea român numit în funcție cheie în structurile UE și Eruo-Atlantice, respectiv Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef european și Mircea Geoană, adjunct al secretarului General NATO.

Potrivit sursei citate, noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene, ar urma să fie înfiinţat în 2020, după ce a fost ratat momentul în 2017, datorită Brexitului. De altfel, britanicii au criticat dur inițiativa pe motiv că un asemenea serviciu nu are acoperire în tratatul european.

Proiectul de constitutire a acestui nou serviciu în cadrul UE se află în linie dreaptă, în paralel cu apropierea momentului cînd va intra în funcțiune Parchetul European, la finele anului viitor.

Acest nou Serviciu European de Informații se vrea un fel de CIA în cadrul UE

„Una dintre variantele de lucru prevede, conform acelorași surse, chiar ca respectivul serviciu să funcționeze pe lângă Parchetul condus de Kovesi. În prezent, este funcțional Centrul de Informații și Situații al UE, un organism de informații al Serviciului de acțiune externă al Uniunii, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE, ca și agenția Europol, cu puteri destul de limitate, a scris jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: