ROMÂNIA BREAKING NEWS

Surse: G-ral. (r) Florian Coldea „în cărți” pentru un post de conducere în noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene

Surse: G-ral. (r) Florian Coldea „în cărți” pentru un post de conducere în noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene

Potrivit unor surse inpolitics.ro, G-ral. (r) Florian Coldea, fost director operativ al SRI, ar putea fi numit pe un post de conducere în noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene. Ar fi astefel al treilea român numit în funcție cheie în structurile UE și Eruo-Atlantice, respectiv Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef european și Mircea Geoană, adjunct al secretarului General NATO.

Potrivit sursei citate, noul serviciu de intelligence al Uniunii Europene, ar urma să fie înfiinţat în 2020, după ce a fost ratat momentul în 2017, datorită Brexitului. De altfel, britanicii au criticat dur inițiativa pe motiv că un asemenea serviciu nu are acoperire în tratatul european.

Proiectul de constitutire a acestui nou serviciu în cadrul UE se află în linie dreaptă, în paralel cu apropierea momentului cînd va intra în funcțiune Parchetul European, la finele anului viitor.

Acest nou Serviciu European de Informații se vrea un fel de CIA în cadrul UE

„Una dintre variantele de lucru prevede, conform acelorași surse, chiar ca respectivul serviciu să funcționeze pe lângă Parchetul condus de Kovesi. În prezent, este funcțional Centrul de Informații și Situații al UE, un organism de informații al Serviciului de acțiune externă al Uniunii, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE, ca și agenția Europol, cu puteri destul de limitate, a scris jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: