ROMÂNIA BREAKING NEWS

Surpriză la Consiliul Europei! Klaus Iohannis a primit, miercuri, la Strasbourg, harta României Mari!

Surpriză la Consiliul Europei! Klaus Iohannis a primit, miercuri, la Strasbourg, harta României Mari!

Președintele Klaus Iohannis a avut parte miercuri, la Strasbourg, de o surpriză! În plenul Consilului Europei a primit în dar harta României Mari (Interbelice) din partea Alinei Zotea – deputat liberal la Consiliul Europei, reprezentant al Republicii Moldova.

„Astăzi, la Consiliul Europei, i-am dăruit Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, harta istorică a României Mari, din care făcea parte și Basarabia. Consider că unica soluție pentru a aduce Republica Moldova mai rapid în spațiul Euro Atlantic este unirea cu România după modelul german”, a scris Alina Zotea pe contul său de Facebook

În cadrul ședinței Consiliului Europei președintele Klaus Iohannis a cerut să se continue sprijinul acordat Republicii Moldova pe drumul său european. „România a susținut ferm evoluția democratică a Republicii Moldova încă de la declararea independenței sale, în 1991. România a fost primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova. După 26 de ani, ne păstrăm convingerea că singura cale care poată să aducă prosperitate pe termen lung statului nostru vecin este integrarea europeană. Acest obiectiv poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, bazat pe asigurarea stabilității politice interne și a implicării responsabile a tuturor factorilor politici și instituționali în consolidarea acestui proces”, a declarat Iohannis la Strasbourg.

Raisa Țurcan / Chișinău – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: