ROMÂNIA BREAKING NEWS

SURPRIZĂ la Chișinău! Video: Iurie Leancă își asumă deschis dezideratul Unirii cu România

SURPRIZĂ la Chișinău! Video: Iurie Leancă își asumă deschis dezideratul Unirii cu România

Fostul premier al Republcii Moldova și actualul președinte al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă își asumă deschis dezideratul Unirii cu România, anunță deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro El a declarat aseară – în premieră atât de tranșant – că va lupta pentru segmentul unionist, deoarece în cazul Unificării, R. Moldova va deveni membru al UE și NATO, ceea ce înseamnă securitate, salarii mai mari și alte beneficii. Declarațiile au fost făcute ieri în cadrul emisiunii „Important”, la postul de televiziune TVC21, moderată de Gheorghe Gonța.

Leancă a declarat că Partidul Unității Naționale în frunte cu Anatol Șalaru și Traian Băsescu nu trebuie exclus din ecuație, deoarece luptă pentru segmentul unionist care este destul de mare.

Întrebat dacă Unirea ar fi o soluție pentru Republica Moldova, Iurie Leancă a spus:

„Am să-l citez pe clasicul nostru Ion Creangă: «n-ar fi rău să fie bine». N-ar fi rău să facem Unirea astăzi. Orice om rațional își dă seama că în cazul în care se face Unirea, Republica Moldova ajunge peste noapte membru al UE, al NATO, ceea ce înseamnă securitate. Că într-o perioadă de 2, 3, 5 ani pensiile și salariile se vor egala, locuri de muncă etc”, a zis Leancă.

Fostul premier a explicat care sunt pașii concreți ce trebuie de realizat pentru a înfăptui Unirea, adăugând că acesta trebuie să fie obiectivul fiecărui politician.

„Astăzi majoritatea populației R. Moldova pledează pentru independența statului. Trebuie să reconstruim poduri, să facem interconexiunea energetică, să construim spațiul comun educațional, să avem spațiu comun bancar, să vină investiții românești. Iată ăsta trebuie să fie obiectivul fiecărui politician care se vrea responsabil. Și într-o zi nici nu vom observa că avem același spațiu, că nu mai e linie de divizare pe Prut, că în linii mari împărtășim aceeași legislație”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit lui Leancă, Unirea ar putea fi realizată și după scenariul din 1918, mai exact dacă în Transnistria și în partea de sud-vest a Ucrainei se vor începe acțiuni militare.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: