ROMÂNIA BREAKING NEWS

Surpriza germană de pe frontul din Ucraina. Peste 100 de germani luptă alături de separatiștii proruși și armata rusă

Surpriza germană de pe frontul din Ucraina. Peste 100 de germani luptă alături de separatiștii proruși și armata rusă

Peste 100 de cetățeni germani, majoritatea etnici germani din Rusia repatriați după al Doilea Război Mondial și foști soldați ai Bundeswehr, s-au alăturat forțelor separatiste proruse din estul Ucrainei în lupta împotriva trupelor naționale ucrainene, scrie „Welt am Sonntag”.

Spre deosebire de jihadiștii germani care au plecat să lupte alături de gruparea teroristă Statul Islamic (SI) în Siria, cetățenii germani care iau parte la conflictul din estul Ucrainei nu au a se teme că ar putea să dea socoteală în justiție după ce revin acasă. Însă acest lucru s-ar putea schimba în curând, notează Mediafax preluat de România Breaking News.

Atunci când germanii participă în asemenea conflicte, ei trebuie să fie pedepsiți pentru organizarea unor activități teroriste„, a declarat pentru Welt am Sonntag Stephan Meyer, un expert în afaceri interne din cadrul coaliției aflate la putere în Germania. El a cerut ca celor care participă în conflicte separatiste și au dublă cetățenie să le fie retrasă cetățenia germană.

În Letonia, spre exemplu, militari care luptă pentru trupe străine riscă până la zece ani de închisoare. Însă legea se aplică tuturor cetățenilor letoni care luptă împotriva suveranității unui stat internațional recunoscut, scrie săptămânalul german în ediția de duminică.

Pe de altă parte, Ucraina și-a exprimat îngrijorarea față de „turismul de război” din Germania. Ambasadorul ucrainean la Berlin Andrei Melnik a declarat pentru Welt am Sonntag că a cerut Guvernului german să se asigure că cetățenii germani „nu pleacă în estul (Ucrainei) sau participă la crime și omoruri”.

Guvernul german s-a declarat surprins de afirmațiile Kievului potrivit cărora cetățeni germani pleacă să lupte în conflictul din Ucraina. Procurorul general nu are suficiente dovezi în acest sens, precizează Berlinul într-un comunicat.

Însă Ministerul german de Interne a anunțat că există dovezi că cetățeni germani participă „individual” la conflictul ucrainean, dar că nu deține indicii despre motivațiile acestora. „În cazul în care există vreo informație despre posibile călătorii ale unor persoane cu scopul de a participa la conflictul din Ucraina, acestea vor fi folosite pentru împiedicarea călătoriilor sau îngreunarea lor„, a declarat ministerul citat de Welt am Sonntag.

Numeroși tineri germani postează pe Internet fotografii în care apar purtând arme și uniforme, lăudându-se cu participarea lor la conflictul din Ucraina. Un german a murit luptând pentru separatiștii proruși, pe 12 februarie, potrivit unei cercetări efectuate de către săptămânalul german.

Cel puțin 6.000 de persoane au murit în conflictul din estul Ucrainei, o regiune în care insurgenți proruși încearcă să obțină autonomia față de Kiev. Un armistițiu, semnat în februarie la Minsk, se află în vigoare, dar părțile se acuză reciproc de încălcarea lui.

România Breaking News

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: