ROMÂNIA BREAKING NEWS

SUNTEM ALĂTURI DE ELENA SABINA ! ATITUDINEA SI CURAJUL EI NE-AU REDAT DEMNITATEA PIERDUTĂ…

… de o clasa politica incompetenta, corupta si degraba vanzatoare de interese  nationale pe moneda forte a propriului interes, a interesului de partid,  de  conjunctura, politic, de acaparare si pastrare cu orice pret a puterii, indiferent de consecintele pe termen lung s-au scurt.

Au trecut mai bine de 95 de ani de la Marea Unire a Romanilor,  realizata cu un sacrificiu imens, cu un tribut incomensurabil de sange, vieti sacrificate  si suferinte pentru Idealul National de eliberare de sub jug strain, austro-ungar in Transilvania si rusesc in Basarabia. Jug strain care a insemnat opresiune si persecutii fata de identitatea romanesca, fata de limba vorbita, fata de credinta si obiceiurile romanesti, fata de simbolul cel mai drag romanilor, in care s-au contopit toata simtirea si gandirea romanesca,  idealurile  de unitate si rezistenta dar si de insufletire a Neamului Romanesc – TRICOLORUL.  Asa dar prin SACRIFICIU, prin  Puterea Fortei,  a armelor,  ne-am castigat acest drept de a fi liberi in a simti, gandi si manifesta romaneste in propria patrie si nici decum nu ne-am pomenit cu el cadou facut de cineva , vreun for international sau mai mult,  de vreo tara sau minoritate nationala, caruia sa-i returnam la schimb acelasi favor !

Cu toate astea,  Sufletul Romanesc Tolerant, Iubitor si Iertator a stiut sa zamisleasca in 1923 cea mai democrata si liberala constituite, minoritatile nationale bucurandu-se de drepturi pe care nu le aveau in alte state in acea epoca. Aceste drepturi insa nu pot ajunge pana acolo pana a-ti anula propriul drept. Daca acest lucru  ajunge sa se intample este ca si cum am accepta de facto anularea  sacrificiului facut. Este ca si cum am calca in picioare Sufletele celor ce s-au jertfit. Oare astazi ne putem spala pe maini si sa aruncam intreaga vina pe clasa politica? Oare nu avem fiecare dintre noi o vina prin ceea ce am votat de fiecare data? Sigur ca in mod cert clasa politica este singura care poarta vina de drept pentru acesta profanare a dreptului castigat prin sacrificiu.  Ceea ce se intampla azi in Transilvania a devenit incetul cu incetul  simbolul sacrilegiului infaptuit de politicienii care s-au perindat la putere din *90 in coace, in frunte cu Ion Iliescu si sfarsind cu Traian Basescu si Victor Ponta.  Un sacrilegiu care a determinat un alt raport de forte, unul demn de Zona Crepusculara.

In aceast spatiu exista situatii in care copiii romani nu pot folosi aceiasi toaleta cu cei unguri,  situatii  in care daca  cumva te imbolnavesti si nu sti limba maghiara poti muri cu zile pentru ca toate formularele sunt in limba maghiara,  situatii in care daca ai treaba cu functionarii statului si nu sti limba maghiara nu esti bagat in seama, situatii in care daca mergi in magazin si ceri in limba romana nu esti servit, situatii in care daca porti tricolorul cu tine sau intonezi imnul Romaniei risti sa fi  huiduit, ponegrit sau linsat.

In acesta Zona Crepusculara,  Romania a iesit invinsa in primul  razboi mondial, si nu a reusit sa infaptuiasca Unirea la 1918, iar in  al doi-lea razboi mondial Romania dupa ce a intors armele impotriva Germaniei Naziste si a Ungariei Hortyste implicit,  a pierdut din nou cu toate sacrificiile materiale si umane,  Transilvania.

In tot acest spatiu unde situatia romanilor este guvernata de consecintele evenimentelor istorice de mai sus, evenimente ce nu au nici o legatura cu realitatea, in ziua de 15 martie, de “ziua maghiarilor de pretutindeni”, o elevă a Liceului Korosi Csoma Sandor din orașul Covasna s-a afișat la școală cu o BENTIȚĂ TRICOLORA pe cap. Alți patru tineri au fluturat drapelul României, au cântat imnul național și și-au vopsit tricolorul pe obraz. Acesta este momentul in care Romania a prins viata acolo in acel loc . Prin gestul ei eleva Elena Sabina, ne-a redat acea demnitate pierduta.  Firesc  ca au aparut si reactiile  fata de acest gest profund patriotic comis intr-un  spatiu guvernat de consecintele istorice imaginare descrise mai sus.

Redau mai jos interviul luat de Cotidianul elevei curajoase:

Elena Sabina: Colegii de la secția maghiară m-au huiduit și mi-au adresat fel și fel de cuvinte jignitoare, n-aș vrea să le reproduc aici. Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentița tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o și am pus-o la brâu. Și astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenționa s-o taie, nu știu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitația. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o și  a plecat cu ea.

Am fost chemată la Direcțiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări…

Ce te-au întrebat?

M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câștigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea școlii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel național, că am instigat …Și-am întrebat și eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât școala nu-mi impune o ținută obligatorie pot purta ce vreau și cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost amenințată cu moartea, înjurată și făcută țigancă.

Cine te-a amenințat?

Unul, Zsolt Lendvay Simon. Vă citesc ?

Da…Chiar te rog…

Moarte Sabina Elena !!!  Trăiască Ungaria Mare … Ținutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Țigănia, p…a mă-tii țigan S.E.

Nu e cam ciudat că tocmai de ziua maghiarimii v-ați ales să purtați însemne tricolore?

Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulți colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari și cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul național, au început să huiduie și să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.

Și-atunci nu a fost afectată imaginea școlii? Nu i-a chemat nimeni la Direcțiune?

Nu, nu s-a legat nimeni de ei !

Directorul, care spunea că nu se face politică în școală face parte din UDMR?

Da!

Update 1: Diriginta pune paie pe foc

Pentru că și astăzi Sabina împreună cu o colegă au avut „tupeul” să vină la școală purtând bentița tricoloră, doamna dirigintă a luat decizia să le trimită acasă de la repetițiile unei piese de teatru în care fetele jucau. Motivul, cităm; „instigare și atitudine nefirească, provocatoare…”. Întrebată fiind de ce i-a furat Sabinei bentița tricoloră, doamna dirigintă Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) a spus în doi peri că avea nevoie de ea să-și strângă părul.

Update 2: Fostul prefect Codrin Munteanu: Aveam cunoștință de acest tip de manifestări

Fostul prefect al județului Covasna Codrin Munteanu a confirmat pentru cotidianul.ro faptul că avea cunoștință de manifestările de natură separatistă din școlile din județ și că a atras de nenumărate ori atenția directorilor să nu mai facă politică în instituțiile de învățământ, inclusiv directorului de la școala în care învață Sabina.

foto –  roncea.ro

– – –

P.S.

In clipa cand inchei aceste randuri mai multe mii de persoane s-au coalizat pe retelele de socializare in semn de solidaritate cu gestul curajoasei eleve Elena Sabina, organizandu-se  miscari de sustinere si solidaritate in marile orase ale tarii ! Multumim Elena Sabina  !

Suntem cu tine !  … si Romania este azi in noi prin tine !

Bucuresti: http://www.facebook.com/events/344350932352397/
Brasov: http://www.facebook.com/events/221211744686560/
Bistrita: http://www.facebook.com/events/622823831077902/
Pitesti: http://www.facebook.com/events/110267855810186/
Chisinau: http://www.facebook.com/events/595577853803856/
Ploiesti: http://www.facebook.com/events/601086979921183/

Mesajul Sabinei către susținători: ”Vă mulțumesc din suflet pentru susținere, sper ca v-am făcut mândri ca sunteți români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni! Vă pup!”

UPDATE/10.04 A.M. INCETUL CU INCETUL ROMANIA SE TREZESTE!!!

Desteapta-te romane…

Elevii de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna nu au intrat vineri la ore. Zeci de locuitori din localitatea Zăbala, județul Covasna au venit să protesteze pentru a o susține pe tânăra care a purtat bentița tricoloră. Oamenii sunt nemulțimiți de lipsa de reacție a autorităților.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bentita-tricolora-protest-in-costume-nationale-la-liceul-din-covasna-elevii-nu-au-intrat-la-ore_1140838.html#ixzz2OFmyqia9

 

Dorian Theodor

surse: roncea.ro, dantanasa.ro, Cotidianul

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • anonymuS spune:

    Admirabil demersul si argumentatia propriuzisa de la inceputul subiectului, insa mai trebuiau spuse multe lucruri vis-a-vis de subiect pe care l-ati abordat destul de frumos nu am de zis nimic, dar daca lipsa acestora din articol este doar accidentala pot spune ca este ok ! insa daca nu in mod accidental au fost omise, atuncii ? Ce se intampla pe la voi in rbnpress? Ca sa nu o lungesc, ma refer la felul cum au reactionat unii romani si unele medii de informare vis-a-vis de gestul admirabil al tinerei Elena Sabina. Acele reactii trebuiau dezbatute si combatute.
    Va Multumesc.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: