ROMÂNIA BREAKING NEWS

Suedia va debarca soldați pe insula Gotland pentru a se apăra de Rusia

„Gotland ocupă o poziție strategică în Marea Baltică. Tot ceea ce facem este destinat sublinierii suveranității suedeze” - ministrului Apărării, Peter Hultqvist
Suedia va debarca soldați pe insula Gotland pentru a se apăra de Rusia

Suedia va debarca soldați pe insula Gotland din Marea Baltică, situată la jumătatea distanței între Suedia și Letonia. Stockholmul nu ascunde faptul că operațiunea se face pentru a preîntâmpina un atac din partea Rusiei.

Armata Suedeză

Începând cu luna aprilie, cel târziu mai, după o pauză de 10 ani, pe Gotland va fi redeschisă garnizoana militară a armatei suedeze. Potrivit ministrului Apărării, Peter Hultqvist, insula care ocupă o poziție strategică importantă în Marea Baltica va găzdui 150 de soldați suedezi. În plus, Suedia intenționează să marească frecvența exercițiilor militare în insulele baltice.

„Gotland ocupă o poziție strategică în Marea Baltică. Tot ceea ce facem este destinat sublinierii suveranității suedeze”, a spus Hultqvist într-un interviu pentru Dagens Nyheter.

Gotland este una dintre cele mai mari insule a Suediei. Lungimea sa este de 175 km, iar lățimea în cel mai larg loc – 50 km. În pofida pozitiei sale strategice în Marea Baltică, pe insulă nu a călcat picior de soldat suedez începand cu anul 2005.

Sursa: Independent.md prin România Breaking News

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: