ROMÂNIA BREAKING NEWS

SUA si-ar putea modifica dispozitivul militar din Europa din cauza actiunilor Rusiei

Statele Unite ar putea modifica dispozitivul militar american din Europa din cauza actiunilor Rusiei in Ucraina, avertizeaza un oficial de la Departamentul american al Apararii.

Actiunile ruse in Europa si in zona Eurasia ar putea conduce Statele Unite sa reexamineze dispozitivul militar si necesitatile in privinta deplasarilor viitoare de trupe, a exercitiilor militare si antrenamentelor in regiune„, a declarat Derek Chollet, consilier al Pentagonului responsabil de Securitatea Internationala.

Statele Unite nu doresc confruntarea cu Rusia„, a dat asigurari Chollet in fata membrilor Comisiei Fortelor Armate a Camerei Reprezentantilor. Derek Chollet nu a oferit detalii despre reexaminarea dispozitivului militar american. Referindu-se la „interventia militara ilegala a Rusiei in Ucraina„, Chollet a precizat ca aceste actiuni modifica „peisajul de securitate in Europa„, fiind o sursa de instabilitate la frontierele NATO.

Ocuparea sediilor administratiilor regionale din estul Ucrainei este „foarte ingrijoratoare„, a adaugat Chollet, apreciind ca eventuale actiuni ruse in estul Ucrainei „ar fi in mod clar o escaladare foarte grava a crizei„.

De altfel, un oficial al Pentagonului spune ca Rusia utilizează trupele de pace staționate în regiunea separatistă Transnistria pentru susținerea regimului de la Tiraspol.

Surse: Mediafax /ProTv

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.