SUA și-a reconfirmat sprijinul pentru Republica Moldova

SUA va continua să sprijine Republica Moldova în implementarea reformelor. Declarația a fost făcută de către Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Bridget Brink, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, informează un comunicat de presă al Legislativului, informează BasarabiaPress citat de romaniabreakingnews.ro

Oficialii au discutat în cadrul întrevederii, despre prioritățile legislative și evoluțiile politice din Republica Moldova. În acest context, speakerul Andrian Candu a declarat că accelerarea implementării Acordului de Asociere și eliminarea  restanțelor înregistrate în acest sens este una dintre principalele priorități ale Legislativului.

De asemenea, el s-a referit la importanța adoptării în lectură finală a pachetului de integritate, a celui financiar-bancar și a celui energetic.

În cadrul aceleiași întrevederi, oficialii au discutat și despre reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional, reforma audiovizualului, implicarea mai activă a societății civile în procesul legislativ. Totodată, părțile s-au referit la situația din regiunea transnistreană și din Găgăuzia.
La rândul său, Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, a declarat că SUA va continua să sprijine reformele în care s-a angajat Republica Moldova. Oficialul american a subliniat că acțiunile de reforme trebuie să fie complete și să decurgă ascendent.
Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 2-4 martie 2016.

Publicat de romaniabreakingnews.ro – BasarabiaPress-UA și-a reconfirmat sprijinul pentru Republica Moldova