ROMÂNIA BREAKING NEWS

SUA este cele mai mare client pentru armamentul românesc

SUA este cele mai mare client pentru armamentul românesc

SUA este cele mai mare client pentru armamentul românesc și în 2015, pentru al șaselea an consecutiv, ajungând să cheltuiască anul trecut nu mai puțin de 60 de milioane de euro pentru aceste importuri. Surprizele de pe această listă de clienți din 2015 le constituie Arabia Saudită și Gabon, țări cu care România a mai lucrat în domeniu în trecut, însă niciodată la acest nivel financiar, de aproximativ 15 milioane de euro fiecare.

Apariții surpriză, cu sume importante, sunt și țări precum Serbia, Ungaria, Italia sau Canada, cu care România a avut relații nesemnificative sau inexistente în ultimii 6 ani, în acest domeniu. Bulgăria, Turcia și Franța sunt clienții constanți de arme românești care și-au crescut cel mai mult achizițiile față de anul precedent.

Nivelul exporturilor de armament și tehnică militară ale României s-au menținut în 2015 aproximativ la fel cu anul precedent, ridicându-se la peste 156 de milioane de euro, adică cu mai puțin de 2% în minus față de 2014. România a mai câștigat în 2015 49,51 milioane de euro din operațiunile de tranzit și transbordare de armament, desfășurate pe teritoriul românesc, precum și 5,27 milioane de euro din intermedierea unor tranzacții de armament între alte state, conform rapoartelor trimestriale ale Departamentului pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), din subordinea MAE, citate de Gândul.

Turcia, Bulgaria și Franța și-au mărit semnificativ achizițiile de arme românești, de șase ori, respectiv de trei și de peste două ori față de anul precedent. Clienți precum Serbia, Ungaria, Canada sau Italia, care nu existau sau făcea achiziții infime în anii trecuți, au cheltuit milioane de euro pe tehnica militară românească în 2015.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: