ROMÂNIA BREAKING NEWS

Corespondență din Washington: SUA cere Rusiei să-și retragă forțele din Ucraina! Declarații la „cald”

SUA cere Rusiei să-și retragă imediat forțele din Ucraina
Cu toate acestea, Putin a rămas sfidător, spune Președintele Obama, care în discuția telefonica avută cu Putin și-a anunțat intenția de a trimite trupe putinnu numai în Crimeea, ci în toate zonele unde există  predominant vorbitori de limbă rusă în estul Ucrainei.

Mocova a uimit prin miscarea rapidă a armatei ruse în provincia autonomă Crimeea și aprobarea parlamentului de către parlamentul rus a acțiunii militare.

Statele Unite ale Americii a cerut Moscovei să evite escaladarea tensiunile  să își retragă forțelor sale  din regiune și  să se abțină de la orice ingerință în altă parte în Ucrainei.

Vorbind la telefon cu președintele rus Vladimir Putin , președintele Obama și-a exprimat îngrijorarea față de „încălcarea clară de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

obamaPreședintele Obama a avertizat  că „încălcarea continuă de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei va avea un impact negativ permanent asupra Rusiei în comunitatea internațională”

Cu toate acestea, Putin a rămas sfidător, spune Președintele Obama, care în discuția telefonica avută cu Putin și-a anunțat intenția de a trimite trupe nu numai în Crimeea, ci în toate zonele unde există  predominant vorbitoari de limbă rusă în estul Ucrainei, preîntâmpinând „existența unor amenințări reale ” a cetățenilor ruși de pe teritoriul ucrainean, în conformitate cu o declarație privind site-ul Kremlinului .

Sâmbătă devreme, oficialii de top din SUA s-au adunat la Casa Albă într-o întâlnire la nivel înalt pentru a revizui miscari militare ale Rusiei în Ucraina și de a pregăti un răspuns.

Rusia a insistat că acțiunea a fost de a menține pacea între populația ucraineană pro – rusă și cei care doresc legături cu Europa.

Senatorul John McCain: „Nu sunt de acord!”

„Sunt profund îngrijorat de faptul că o intervenție militară continuă a Rusiei în Crimeea ar putea extinde în curând în estul Ucrainei „, a spus John McCain

Organizația Națiunilor Unite sa întâlnit , de asemenea, sâmbătă pentru o sesiune de urgență solicitatată de Regatul Unit. Într- o reuniune deschisă mai târziu sâmbătă după-amiază , ambasador ONU al Ucrainei, Iuri Sergeyev, a pretins ca 15.000 de trupe rusești sunt acum în Crimeea .

Rusia pare să fi mers mai departe cu o lovitura de stat militară din Peninsula Crimeea din estul Ucrainei, unde s-au observat trupelor ruse din portul de la Marea Neagră Stevasopol se deplasează prin diferite părți ale regiunii .

Andriy Ignatov, un ucrainean din Crimeea, a declarat că trupele nu se confruntă cu nici o rezistenta din partea localnicilor, dar nici aclamați nu sunt.

„Nu văd nici un entuziasm pentru sosirea trupelor, poate pentru că ei nu au însemne „, a declarat acesta. ” Nu există nici mulțimile care să aplaude, sau sa îi primească cu flori . Atitudinea este destul de mult în genul „mergem cu valul…”

Există motive de îngrijorare cu privire la ceea ce se întâmplă în continuare, a adăugat el . Oamenii întreabă:” Vom fi parte din Rusia acum? Ei bine, atunci, OK, atâta timp cât nu există nici o luptă.”

Într-un anunț făcut noaptea târziu,  președintele interimar al ucrainei, Oleksandr Turchynov a ordonat forțelor armate ale națiunii să fie pregătite pentru amenințarea  potențială a unei agresiuni.

La scurt timp după ce a vorbit în favoarea deciziei de a trimite trupe ruse, Valeri Ryazansk, președinte al comisiei Consiliului Federației asupra bunăstării sociale, a declarat că nu va fi un război .

„Acest lucru va fi realizat de către cei ( ucraineni și ruși ), care locuiesc acolo”, a spus el. „Am așteptat mult timp, cu răbdare și speranța că Ucraina ar putea gestiona pe cont propriu situația. Dar, din păcate, a devenit clar că, fără acest ajutor și sprijin ei nu pot gestiona.”

Liderul politic ucrainean Vitali Klitschko a cerut sâmbătă o „mobilizare generală”, în toată țară .

„Parlamentul trebuie să solicite șeful armatei mobilizarea în urma agresiunii ruse împotriva Ucrainei”, a declarat Klitschko într-o declarație.

Tot sâmbătă, liderul unui partid pro-rus din Crimeea, Serghei Askenov, s-a declarat responsabil de toate serviciile de securitate și a făcut un apel direct la Moscova.

„Fac apel la presedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru asistență în garantarea pacii și calmului pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea”, a declarat Aksenov într-un comunicat citat de agențiile de presă ruse.

La Kiev, guvernul interimar care înlocuiește președintele exilat Viktor Ianukovici a declarat ca Rusia  încălca suveranitatea Ucrainei.

„Cerem ca guvernul și autorităților ruse să retragă trupele și să le întoarcă în bazele lor,” prim-ministru interimar Arseniy Yatseniuk a declarat sâmbătă, în comentariile publicate de Interfax , agenția oficială Ucrainei .

” Există prezența inadecvată de militari militare ruse din Crimeea acum . Acest lucru nu este altceva decât o încălcare a prevederilor de bază ale acordului privind prezența temporară Flotei ruse a Mării Negre pe teritoriul ucrainean „, a spus Yatseniuk .

Ucraina a închis spațiul aerian de deasupra Crimeea sâmbătă după ce oficialii de frontieră a declarat cel puțin opt avioane de transport din Rusia a aterizat vineri la o bază militară , furnizarea de bunuri și persoane necunoscute . Provincie Ucraina Crimeea are o majoritate de etnie rusă și găzduiește flota marinei ruse a Mării Negre .

Toate zborurile spre și din capitala provinciei de Simferopol au fost anulate o zi după ce o persoană neidentificată – suspectat de a fi forțele ruse – au luat pe aeroportul principal din regiune și un aeroport militar din afara orașului naval din Sevastopol .

Indiferent , situația a fost tensionată în regiune, Aksionov asigurat localnicilor care le-a avut situația sub control . Majoritatea locuitorilor din Peninsula Mării Negre au legături lingvistice și culturale în Rusia , cu o majoritate clară de auto- identifică drept de etnie rusă .

” Autoritățile sunt la birourile lor de lucru „, a declarat el la o reuniune televizată de către radiodifuzorul de stat Krym TV . ” Garantăm oamenii , indiferent de originea lor etnică , o abordare sobră , realistă și doar în rezolvarea problemelor lor, am ales abordarea tătarilor din Crimeea : . . Vă asigur că nimic nu te amenință „

Între timp, protestele au izbucnit în orașul estic ucrainean Donetsk sâmbătă după mii de oameni s-au adunat să apăsați pentru un referendum privind separarea de Ucraina , care transportă steaguri rusești și bannere exprimă sprijinul protestatarilor pro -ruși în Crimeea. De asemenea, locuitorii fac presiuni pentru noi alegeri locale.

În fieful Partidului președintelui demis Ianukovici, (Partidul Regiunilor ) din capitala regiunii de est din Harkov,  au izbucnit ciocniri între protestatari pro -ruși și demonstranți pro- Maidan . Un steag ucrainean pe o clădire guvernamentală a fost rupt, dat jos și înlocuit cu unul rusesc, a informat presa locală.

 

Corespondență  usatoday.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.