ROMÂNIA BREAKING NEWS

SUA: Camera Reprezentanților, vot majoritar pentru punerea sub acuzare a președintelui american, Donald Trump.

SUA: Camera Reprezentanților, vot majoritar pentru punerea sub acuzare a președintelui american, Donald Trump.

Democrații din Camera Reprezentanților au obținut miercuri seară voturile necesare punerii sub acuzare a președintelui american, Donald Trump.

Investigatorii din Congres au cercetat dacă Trump a abuzat de funcția sa pentru a presa Ucraina să lanseze o investigație împotriva fostului vicepreședinte democrat Joe Biden, care candidează pentru alegerile prezidențiale în 2020, și o investigație privind o teorie a conspirației potrivit căreia Ucraina, nu Rusia, a intervenit în alegerile prezidențiale care au avut loc în 2016 în Statele Unite.

Camera Reprezentanților este însă sub controlul opoziției democrate, iar decizia finală aparține Senatului, unde republicanii dețin controlul.

Totuși, Donald Trump are șanse mai mari să scape de destituire. Astfel, Senatului îi revine rolul să organizeze acum procesul lui Donald Trump, probabil în luna ianuarie. Iar republicanii, care dețin controlul în această Cameră, au avertizat deja că președintele va fi achitat. Până la acel vot, însă, Trump este al treilea președinte din istoria Statelor Unite vizat de destituire, după Andrew Johnson în 1868 și Bill Clinton în 1998.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: