ROMÂNIA BREAKING NEWS

Studiul de paleogenetică care a bulversat România. Nu suntem urmașii Romei !

Ceea ce a bulversat, probabil, cel mai mult spațiul media românesc în cursul anului 2012, a fost studiul de paleogenetică realizat în Germania de domnul Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de Biologie Umană și Antropologie al Universității din Hamburg, și doamna Dr. Georgeta Cardoș, cercetător științific biolog, specialist în genetică.

Potrivit concluziilor acestui studiu, populația actuală a României este clar înrudită cu populațiile care au locuit pe teritoriul României în epoca bronzului și a fierului, adică acum 2.500 – 5.000 de ani, un lucru care pune în evidență continuitatea acestui popor, în pofida tuturor vicisitudinilor istoriei. Înainte de a aduce în discuție și celelalte concluzii uimitoare ale studiului, care răstoarnă teoria romanizării Daciei și a descendeței romane a poporului român, să vedem ce este paleogenetica și ce a presupus această cercetare, realizată în Germania, pentru a fi cu bine dusă la capăt…

Prin urmare, am putea spune că Paleogenetica este o „fereastră“ către trecutul omenirii. Fiind un domeniu de studiu al ADN-ului vechi și degradat, Paleogenetica poate aduce informații importante despre originea și evoluția omului și a genomului uman, migrațiile populațiilor umane, relațiile de înrudire dintre populațiile umane vechi și cele actuale. Așadar, ne poate spune, printre altele, cine ne sunt strămoșii reali.

Iar strămoșii noștri reali nu sunt romanii, ci traco-geto-dacii.

Cum s-a ajuns la această concluzie și la altele, chiar și mai șocante?

Iată povestea acestui studiu de paleogenetică: în toamna anului 2001, în urma unei discuții purtate între domnul Decan al Facultății de Biologie (Universitatea București), Prof. univ. dr. Călin Tesio și domnul Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, se naște ideea realizării unui studiu de paleogenetică având ca scop determinarea originii poporului român. Un astfel de demers presupunea compararea genetică a unor rămășițe osoase aparținând populațiilor vechi care au trăit pe teritoriul României cu situația genetică actuală a populației acestei țări, pentru a se verifica gradul de înrudire.

În proiect s-au alăturat, pe parcurs, antropologii Andrei Soficaru și Nicolae Mirițoiu de la Institutul de antropologie Francisc Rainer al Academiei Române, care au oferit cea mai mare parte a materialului osos studiat.
O altă cantitate de material osos a fost pusă la dispoziție, pentru studiu, de doamna dr. Alexandra Comșa de la fostul Institut de Tracologie al Academiei Române.
În total, studiul a avut la dispoziție material osos din peste 20 de situri din România (bazinul carpato-danubiano-pontic), de la un număr de 50 de indivizi aparținând populațiilor vechi (22 din epoca bronzului, 28 din epoca fierului).

În ceea ce privește probele de sânge de la populația actuală a României, acestea au fost obținute prin sprijinul doamnei Prof. dr. Emilia Iancu, Director al Muzeului Omului din Ploiești și al Muzeelor de Științe Naturale din Regiunea Prahova, respectiv prin sprijinul doamnei Dr. Dorina Bănică, de la Institutul Marius Nasta și Clinica de Fiziologie București.

Și cum o cercetare întinsă pe mai mulți ani (2003-2006) are și cheltuieli importante, precizez faptul că acestea au fost finanțate majoritar din bugetul directorial al Institutului de Biologie Umană și Antropogie al Universității din Hamburg, Germania, prin sprijinul domnului Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, directorul instituției, de DAAD – Germania și prin Programul Sokrates-Erasmus al Uniunii Europene.

Munca efectivă de cercetare a fost realizată de doamna Dr. Georgeta Cardoș, în cadrul lucrării de doctorat a domniei sale, o muncă dificilă și de lungă durată în care condițiile de securitate ale probelor genetice au fost atât de stricte, pentru a preveni contaminarea, încât până și curățenia din laborator a fost realizată exclusiv de doamna Dr. Georgeta Cardoș.

Având la dispoziție toate aceste informații, putem înțelege foarte ușor complexitatea demersului și prestigiul științific incontestabil al persoanelor și instituțiilor implicate.

Concluziile studiului s-au dovedit, până la urmă, bulversante pentru spațiul românesc, deoarece ele răstoarnă principala teză a istoriei României, cea a etnogenezei poporului român.
Dar pentru a evalua în ansamblu șocul cultural provocat de prezentarea publică a concluziilor studiului, să le prezentăm:

– Între actuala populație a României și populațiile care au trăit pe teritoriul acestei țări acum 2.500 – 5.000 de ani există o clară înrudire genetică, ceea ce vorbește despre o continuitate incontestabilă a poporului român pe aceste meleaguri. Chiar dacă există și urme genetice aparținând diverselor populații migratoare care au trecut pe aici, fondul genetic de bază dovedește continuitatea și legătura cu populațiile vechi;
– Actuala populație a României se înrudește genetic în special cu populațiile Greciei și ale Bulgariei, care s-au dezvoltat într-un spațiu locuit cândva de traci, cu care s-au și amestecat, și doar într-o mică măsură cu populația italiană;
– S-a mai dovedit, iar aceasta este cea mai șocantă concluzie a studiului, că o parte dintre italieni, în special cei din nord, sunt la rândul lor înrudiți genetic cu populațiile vechi care au trăit în Arcul Carpatic acum 2.500 – 5.000 de ani.
De unde concluzia halucinantă că nu noi suntem urmașii Romei, ci o parte dintre italieni sunt urmași ai tracilor.

Totuși, există o aparentă contradicție: dacă noi suntem urmașii traco-geto-dacilor, iar o parte dintre italieni au la rândul lor rădăcini tracice, de ce astăzi românii și italienii se înrudesc genetic atât de puțin?

Explicația pare să fie cât se poate de simplă: la sosirea tracului Enea (considerat de istoricul roman Titus Livius, fondatorul Romei) în penisula italică, aici trăiau și alte triburi cu rădăcini tracice – veneții și etruscii, aceștia din urmă dând primii regi și alfabetul noului regat, viitoarea Romă Imperială. Totuși, în penisula italică trăiau, în afara populațiilor cu rădăcini tracice, și populații aparținând altor familii etnice – sabinii și samniții.

În timp, aceste popualții s-au amestecat între ele. Apoi, Roma Imperială a dus o politică agresivă de amestecare a populațiilor în interiorul Imperiului. Astfel, dacă ne referim doar la capitala Roma, constatăm că avea un număr important de cartiere etnice – cartierul grecesc, evreiesc, hispanic ș.a.m.d.

Nu în ultimul rând, pentru aproape 1.400 de ani, între 476, anul căderii Romei și 1861, anul unificării Italiei, Italia nu a existat ca stat național, această perioadă fiind marcată de o serie de invazii și strămutări de populații. Cu alte cuvinte, istoria penisulei italice este marcată de trei etape esențiale în care populațiile cu rădăcini tracice s-au amestecat cu celelalte, diluându-și semnificativ contribuția etnică în acest spațiu.

Iata că, privind din această perspectivă, orice aparentă contradicție dispare, deoarece putem înțelege de ce astăzi, deși o parte dintre italieni, în special cei din nord, se mai înrudesc genetic cu populațiile care au locuit în spațiul carpatic acum 2.500 – 5.000 de ani, populațiile României și ale Italiei, în ansamblul lor, se înrudesc genetic foarte puțin.

În concluzie, rezultatele studiilor de paleogenetică sunt intărite de izvoarele istorice, iar mesajul final este cât se poate de limpede: nu noi suntem urmașii Romei, ci o parte dintre italieni sunt urmași ai tracilor!

Cu toate că acest studiu de paleogenetică are o importanță uriașă în stabilirea adevărului istoric, cu toate că concluziile lui sunt extrem de folositoare interesului național, istituțiile statului român și forurile academice și universitare românești care au căderea să îl cerceteze, îl ignoră cu o impardonabilă indiferență!

Fiind curios să aflu dacă autorii studiului au fost contactați de reprezentanții statului român sau de vreo instituție academică ori universitară care să își arate, în mod oficial, interesul pentru acesta, i-am întrebat atât pe doamna Dr. Georgeta Cardoș, cât și pe domnul Prof. Alexander Rodewald, despre o astfel de posibilitate. Răspunsul a fost NU! A existat o singură situație în care cineva de la Academia Română a dat un telefon vorbind despre o posibilă expunere pe această temă, dar apelantul nu a mai dat niciun semn de viață după aceea… În rest, tăcere maximă. Și atunci apare fireasca întrebare: cui slujesc reprezentanții Statului Român din politică, cercetare sau învățământ?!…

Pentru că sunt trei concluzii mari și late născute din acest studiu de paleogenetică, concluzii care vin în sprijinul păstrării integrității teritoriale a României, în folosul restabilirii adevărului istoric și a recuperării demnității poporului român:

1. Conform rezultatelor studiului de paleogenetică, poporul român se dovedește a fi continuatorul populațiilor de acum 2.500 – 5.000 de ani și locuitorul de drept al acestor meleaguri, un lucru extrem de important, astăzi, când pretențiile revizioniste maghiare încep din nou să se amplifice.

2. Faptul că această cercetare confirmă dovezile istorice care ne spun că romanizarea Daciei nu a fost posibilă și nu s-a produs, că suntem un popor mai vechi, continuator al „nemuritorilor” daci, este un motiv de mai mare mândrie națională decât acela de a fi rezultanta unei etnogeneze formate ca urmare a unei presupuse împreunări a femeilor dace cu un amestec multietnic de coloniști și soldați ai Imperiului Roman.

3. Nu în ultimul rând, confirmarea surselor istorice care spun că romanii aveau la rândul lor rădăcini tracice, nu face decât să ne mărească și mai mult respectul față de adevăratele nostre rădăcini, cele traco-geto-dacice, să ne redea și mai mult demnitatea națională furată!

De aceea, cred că toți ar trebui să medităm la următoarele întrebări:

– Îi putem considera loiali României și poporului român pe politicienii, academicienii și istoricii care ignoră sau combat acest studiu (fără ca măcar să îl cerceteze!!!), în condițiile în care concluziile lui sunt eminamente benefice pentru noi, românii?!

– De ce să ignori sau să lupți cu înverșunare împotriva acestor rezultate, dacă iubești România și românii?!

Comentarii

1. Cezar Moldovan / January 30, 2013

Îmi plec fruntea cu respect și dragoste în fața voastră, frați daci. Este exact ceea ce bănuiam și eu despre trecutul nostru.
Vă aduc o informație suplimentară. A existat o „bulă ” [ordin papal ] care se adresa armatelor austro-ungare prin care se ordona ca tot ce ține de civilizația dacilor să fie transportat la Vatican, dacă putea fi transportat, fie distrus, dacă nu putea fi transportat.

Vaticanul a recunoscut că peste zece mii de obiecte din Dacia au ajuns la Roma, dar că s-au pierdut în negura timpului. Se explică astfel puținele dovezi care se mai găsesc astăzi în România.

S-ar părea că Rusia deține dovezi extraordinare în arhivele KGB. Presupun că știți acest lucru. Din 1934 până la mijlocul anilor 50 echipe de istorici și arheologi ruși coordonați de KGB, având sprijinul armatei sovietice au efectuat cercetări complexe în Crimeea, Ucraina și Republica Moldova. Rezultatele cercetărilor lor nu s-au piedut.

Consider că sunt șanse mai bune că aceste informații de la Moscova să fie făcute publice decât cele de la Vatican. Situația politică e favorabilă. Rusia are multă nevoie de noi anii ăștia.
Uitați-vă la cât au investit în debarcarea lui Băsescu. E o pâine de mâncat. Eu aș lătra mai degrabă la poarta Moscovei decât a Vaticanului. A propos, respectiva bulă nici nu mai apare pe site-ul Vaticanului. Oare de ce ?

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

5 Comments

 • Alexandru Teodoreanu spune:

  Domnule Moldoveanu,

  Ce legătură are Băsescu cu dovezile de continuitate care ar exista la Moscova?! Sunteţi atât de naiv ca să credeţi că ruşii ne vor ajuta să demonstrăm drepturile noastre, de necontestat dealtfel, asupra acestui spaţiu dintre Tisa, Dunăre şi Nistru? Ei îşi doresc distrugerea României, începând cu justiţia şi serviciile secrete (Iliescu, Ponta, Antonescu, Voiculescu, SOV ş.a. sunt uneltele lor pregătite de specialiştii lor infiltraţi în România şi cu sprijinul stângii-sinistrei europene) şi nu se vor împiedica de un om ca Băsescu, care nici nu are puterile unui Ceauşescu, de exemplu.Ne-o demonstrează istoria noastră din ultimii 300 de ani.Ştim cu toţii că au căzut milioane de eroi şi martiri români ca să împiedice ocuparea ţărilor române şi mai apoi a Regatului României de gătre agresorul sângeros şi barbar de la răsărit şi unealta lui, Ungaria (cei mai mulţi în anii 1917-1919 şi 1941-1945).
  Nimic nu se poate face fără sacrificii.Pentru a împiedica distrugerea României e nevoie din nou de multe sacrificii din partea celor conştienţi de noile manevre imperialiste ale Moscovei îndreptate împotriva României de astăzi.”LĂTRATUL” LA POARTA KREMLINULUI NU SERVEŞTE LA NIMIC.VA DEMONSTRA DOAR CĂ SUNTEM CÂINI ŞI NU LEI !!
  După ce vom înlătura acest mare pericol (căci de data asta Putin are de partea sa chiar guvernul şi Parlamentul (în majoritate) României) vom putea discuta şi despre efectele acestui studiu de paleontologie (dacă vom pieri ca popor la ce ne mai foloseşte studiul?).
  Poate că atunci, echipa care a făcut acest studiu genial de paleontologie susţinută de asociaţiile şi tinerii istorici care servesc cauza românismului se vor adresa în scris (nu prin telefon) oficial guvernului României pentru a modifica manualele şi tratatele de istorie a românilor şi le vor răspândi, traduse, în întreaga lume.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!!

 • Felicitari domnule Alexandru Teodoreanu pentru viziunea si critica impartasita! Sunt printre putinele comentarii
  care argumentaza realist o stare de lucruri cunoscute si constientizate de foarte putini dintre romani.
  Din pacate nici Presedintele Traian Basescu se pare ca numai are suflu pentru reactiile la actiunile rusesti. Parca urma sa faca
  o vizita la Chisinau, deosebit de importanta in contextul intalnirii ruso-ucrainiene de la Cernauti.
  A mai auzit cineva ceva de aceasta vizita? A fost amanata… si cam atat! Cum toate miscarile la nivel politic
  si diplomatic sunt purtatoare de mesaje in subsidiar cu o mare incarcatura simbolistica, cam ce mesaj simbolic a propagat Romania
  prin amanarea vizitei, fratilor din R.Moldova si dusmanilor de veacuri ai romanismului. Se pare ca si ultimul steag a cam cazut.
  cazut. Ne mai ramane doar speranta ca poate se vor gasi niste oameni in sanul acestei natii greu incercate, care sa fie
  gata de sacrificiu in lupta pentru reintregirea neamului, redobandirea demnitatii, si descoperirea istoriei adevarate.

 • Alexandru Teodoreanu spune:

  Cu toate că am subliniat că dl.preşedinte Traian Băsescu nu are puterile lui Ceauşescu (republica originală semi-prezidenţială imaginată de FSN în frunte cu Iliescu a creat o struţo-cămilă unică în lume ca să creeze haos politic), totuşi nu vreau să minimalizeze eforturile acestui om în lupta sa, aproape de unul singur, cu forţele de stânga (sinistre) promoscovite aflate acum la putere.
  Poate n-aţi citit ştirile premergătoare vizitei la Chişinău: vizita s-a amânat ca urmare a internării de urgenţă a preşedintelui Timofte – care a şi suportat o operaţie la colecist (dacă şi în acest caz e implicat FSB sau SBU, e greu de crezut dar nu imposibil, dar în niciun caz Băsescu e cel care a amânat vizita). Văd că nişte forţe naţionaliste de dreapta încep să se coaguleze (e doar un început) iar dl.Băsescu a crescut din nou în sondaje la capitolul încredere, după Ponta (care îi va avea încă câteva luni pe cei 30% ignoranţi, captivi ai antenelor lui Voiculescu, care votau de obicei cu PSD.Când se vor trezi şocul va fi puternic).
  În opinia mea misiunea cea mai importantă a domnului Băsescu pe termen scurt este salvarea independenţei unor instituţii de bază ale statului de drept (CSM, Serviciile secrete, Parchetul, DNA, CC, ANI, CNSAS, Registrul Comerţului ş.a.) lucru pe care chiar îl face cu sprijin din partea instituţiilor europene independente (Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană). Şi în această misiune trebuie să-l ajutăm cu toţii.Este primul sacrificiu care trebuie să-l facem toţi cei conştienţi de pericolul care ne ameninţă (presa independentă, societatea civilă, oamenii politici de dreapta şi oricare român responsabil).
  Doamne ajută!

 • Dacul spune:

  Multumesc pentru acest articol! Deja aflasem despre acest studiu in 2012, de pe http://www.youtube.com/watch?v=0eDq9v2JE3I. Dar oricum e bine ca este popularizat!
  Adevarul este ca explica multe inadvertente din istoria noastra „oficiala”.
  Asteptam mai mult! O asociatie, ONG, blog, partid – la care sa ne afiliem!
  Tostusi, ar trebui accentuat rolul Scolii Ardelene (Greco Catolici) care, din execesul de zel (care este de inteles in inima Austo-Ungariei) de de a asimila Transilvania (si, automat, Valahia) Romei, au promovat aceasta teorie la Bucuresti, Viena, Paris.
  Cu mult succes!

 • ion i ionel spune:

  CONGRESUL DE DACOLOGIE cu nr. =14= Buzau-16/18 august -2013 sa trimita la parlament guvern si ale institutii abilitate rezultatele genetice de la Hamburg-cerind certificarea acestora si recunoasterea oficiala a DACILOR SI a Daciei…raspunsul primit sa fie trimis mass media pentru popor sa stie ce guvernanti au votat..urmind sa votam pe cei ce vor avea in program teza DACIA/DACI..victorie sigura..doamne ajuta..amin.Cerem ca congresul sa excomunice teza romaqnizarii sustinuta de Sc,ardeleana..bat-o s-o bata..toate cele rele ..

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: