ROMÂNIA BREAKING NEWS

Stratfor „Prognoza deceniului”: Rusia nu va mai fi aceeași! …autoritatea Moscovei va slăbi tot mai mult, se va fragmenta formal și informal!

Stratfor „Prognoza deceniului”: Rusia nu va mai fi aceeași! …autoritatea Moscovei va slăbi tot mai mult, se va fragmenta formal și informal!

Nu va fi o revoltă împotriva clasei politice de la Kremlin, dar capacitatea Moscovei de a susține și de a controla Federația va lăsa în urmă un gol.

Sancțiunile, scăderea prețului petrolului, costurile militare tot mai mari și creșterea conflictelor interne vor slăbi guvernul central al Rusiei. Asta nu înseamnă că Federația se va sparge în mai multe țări, ci că se poate ajunge ca tot mai multe regiuni să devină autonome, potrivit raportului de Stratfor.

„Ne așteptăm ca autoritatea Moscovei să slăbească tot mai mult, ceea ce va duce la fragmentarea formală și informală a Rusiei. Este puțin probabil ca Federația Rusă să supraviețuiască în forma sa actuală”, se arată în raport. Infrastructura de armament nuclear a Rusiei este răspândită pe o zonă geografică vastă. Dacă dezintegrarea politică prezisă de Stratfor va avea loc, atunci armele nucleare vor fi expuse într-o zonă care nu mai este controlată de o putere centrală, ceea ce poate genera una dintre cele mai mari crize ale deceniului următor, atrag atenția analiștii. SUA vor trebui să vină cu o soluția în privința asta, chiar dacă asta ar însemna expedierea de trupe terestre care să asigure paza armelor.

„Washington-ul este singura putere din lume care ar putea să se ocupe de această problemă în momentul de față, dar nu va fi în măsură să preia controlul asupra acestor zone și să garanteze că nicio armă nucleară nu va fi folosită. SUA vor fi nevoite să inventeze o strategie militară, care este dificil de făcut acum, să accepte posibilitatea amenințării nucleare sau să stabilizeze zona astfel încât acest pericol să se neutralizeze în timp„ , se mai arată în raport.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: