ROMÂNIA BREAKING NEWS

Strategia lui Vladimir Putin decodată de americani. Atacul Rusiei este iminent!

Strategia lui Vladimir Putin decodată de americani. Atacul Rusiei este iminent!

Președintele rus Vladimir Putin este responsabil pentru războiul din Ucraina, țară insuficient dotată cu echipamentele necesare pentru a face față unei astfel de ofensive, iar ucrainenii ar putea fi atacați din nou în următoarele 60 de zile.

Acestea sunt câteva dintre concluziile trase de generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, în urma unei reunini recente la care au participat, printre alții, general-locotenentul (în retragere) Patrick M. Hughes, general-locotenentul (în retragere) John S. Caldwell, fost cercetător al Armatei, președintele Ucrainei Petro Poroșenko, liderul militar ucrainean Viktor Mujenko și ambasadorul american din Ucraina Geoffrey Pyat.

Într-un articol publicat de newsweek. com, citat de gandul.info, Wesley Clark a făcut un rezumat al discuțiilor purtate de participanții la întâlnirea respectivă, scoțând în evidență câteva aspecte importante:

1. Vladimir Putin este responsabil pentru război

„În ciuda comentariilor politice și din presă, ceea ce se petrece în Ucraina nu este un război civil condus de separatiștii ucraineni”, crede generalul. „Este un război condus, finanțat și aprovizionat de Kremlin care, de asemenea, exploatează și nemulțumirile manifestate de unii locuitori din regiunea Donbass. Ideea că Ucraina este lipsită de ajutor în fața agresiunilor rusești este greșită și ar trebui dezaprobată, dar, puse în balanță, echipamentele Ucrainei sunt total inadecvate.

2. Ucraina își folosește toate resursele disponibile

„Guvernul ucrainean și-a folosit în mod adecvat toare resursele pe care le are, însă fortele Ucrainei sunt infime în fața agresorului său mult mai puternic”, apreciază Wesley Clark, subliniind că peste 41.000 de trupe au fost mobilizate până acum în încercarea de a face față conflictului izbucnit.

3. Forțele Rusiei sunt mult mai numeroase și beneficiază de tehnologie avansată

„Ucrainenii au răspuns bine separatiștilor și voluntarilor paramilitari, însă nu poate ține piept forțelor rusești, care sunt puternic implicate în luptele din estul Ucrainei”, a comentat generalul american. „Estimările arată că circa 9.000 de militari ai Federației Ruse și 30.000 sau 35.000 de separatiști se află în estul Ucrainei. Aceste forțe sunt dotate cu 400 de tancuri și 700 de piese de artilerie, inclusiv lansatoare de rachete. Alți 50.000 de militari ruși sunt localizați de-a lungul granițelor Rusiei cu Ucraina. 50.000 de ruși se află în Crimeea”, a adăugat el.

4. Ucrainenilor le lipsesc echipamentele-cheie

„Ucraina folosește încă echipamentul din „era sovietică”, iar echipamentele moderne sunt limitate”, subliniază generalul. Wesley Clark mai atrage atenția că ucrainenii nu pot comunica prin radio din cauza bruiajelor Rusiei, nu au arme antiblindaj, echipamente care să permită operarea pe timp de noapte sau radare performante.

5. Previziuni pentru viitor

„Forțele ucrainene se așteaptă la un nou atac în următoarele 60 de zile”, este de părere Wesley Clark. Această estimare se bazează modelul de activitate rusesc și analiza acțiunilor anterioare, precum și pe declarațiile recente ale făcute de Vladimir Putin, explică generalul.

În final, fostul comandant suprem al forțelor NATO în Europa atrage atenția că Ucraina nu va putea face față singură agresiunilor pe care le întâmpină, ci are nevoie urgentă de asistență militară. Acest lucru ar implica frunizarea de dispozitive de imagistică și de comunicare, sisteme anti-blindaj de rază lungă, arme cu vedere de noapte, radare și alte echipamente.

Sursa: ziarulnational.md prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: