ROMÂNIA BREAKING NEWS

Statul Islamic pregătește un atac împotriva evreilor

Statul Islamic pregătește un atac împotriva evreilor

Mai mulți teroriști din cadrul rețelei Stat Islamic au elaborat planuri pentru a ucide copii evrei în Turcia “în următoarele 24 de ore sau în următoarele zile”, țintind grădinițe, școli și centre de tinetet, informează Sky News, citând surse din cadrul serviciilor de informații, scrie Mediafax.

51740e2c2f7e4b5fa282c4a8e35cb1e6Informații despre ceea ce responsabilii serviciilor de informații descriu drept un atac “iminent” au fost obținute de la șase membri ai așa-zisului Califat, care au fost arestați în orașul turc Gaziantep săptămâna trecută.

Cea mai vizată locație a atacului este sinagoga din districtul Beyoglu din Istanbul, unde se află un centru al comunității și o școală.

“În acest context, măsuri de securitate extraordinare sunt luate dincolo de nivelul de alertă ridicat, instaurat de poliția turcă, și este adoptată o atitudine vigilentă în rândul comunității evreiești”, a declarat o sursă din cadrul serviciului de informații, pentru Sky News.

“Nu știm pentru când este programat atacul. Ar putea avea loc în următoarele 24 de ore sau în următoarele zile”, a precizat sursa.

Turcia a primit aproximativ trei milioane de refugiați și există dovezi solide că mai mulți atacatori care au participat la atentatele de la Paris și Bruxelles și care au cetățenie europeană, au mers în Siria pentru a se antrena și s-au întors în Europa, ascunși printre refugiați.

Turcia se află în prezent sub presiunea din ce în ce mai mare a rețelei Stat Islamic și a separatiștilor kurzi.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: Statul Islamic pregătește un atac împotriva evreilor

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: