ROMÂNIA BREAKING NEWS

Statul Islamic pregătește un atac împotriva evreilor

Statul Islamic pregătește un atac împotriva evreilor

Mai mulți teroriști din cadrul rețelei Stat Islamic au elaborat planuri pentru a ucide copii evrei în Turcia “în următoarele 24 de ore sau în următoarele zile”, țintind grădinițe, școli și centre de tinetet, informează Sky News, citând surse din cadrul serviciilor de informații, scrie Mediafax.

51740e2c2f7e4b5fa282c4a8e35cb1e6Informații despre ceea ce responsabilii serviciilor de informații descriu drept un atac “iminent” au fost obținute de la șase membri ai așa-zisului Califat, care au fost arestați în orașul turc Gaziantep săptămâna trecută.

Cea mai vizată locație a atacului este sinagoga din districtul Beyoglu din Istanbul, unde se află un centru al comunității și o școală.

“În acest context, măsuri de securitate extraordinare sunt luate dincolo de nivelul de alertă ridicat, instaurat de poliția turcă, și este adoptată o atitudine vigilentă în rândul comunității evreiești”, a declarat o sursă din cadrul serviciului de informații, pentru Sky News.

“Nu știm pentru când este programat atacul. Ar putea avea loc în următoarele 24 de ore sau în următoarele zile”, a precizat sursa.

Turcia a primit aproximativ trei milioane de refugiați și există dovezi solide că mai mulți atacatori care au participat la atentatele de la Paris și Bruxelles și care au cetățenie europeană, au mers în Siria pentru a se antrena și s-au întors în Europa, ascunși printre refugiați.

Turcia se află în prezent sub presiunea din ce în ce mai mare a rețelei Stat Islamic și a separatiștilor kurzi.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: Statul Islamic pregătește un atac împotriva evreilor

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: