ROMÂNIA BREAKING NEWS

Statul Islamic ar fi propus o înțelegere Moscovei: Petrol în schimbul unor informații despre Iran

Lideri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI, fostul Stat Islamic în Levant și Irak) i-ar fi propus Rusiei acces la zăcăminte de petrol în teritoriul pe care îl controlează în schimbul unor informații secrete despre programul nuclear iranian, potrivit ziarului german Focus.

Potrivit ziarului german, armata irakiană a făcut o descoperire șocantă în cursul percheziției la domiciliul unuia din liderii grupării jihadiste: într-un mesaj adresat Rusiei, jihadiștii îi propuneau o afacere – acces la mai multe zăcăminte de petrol din Irak contra informații despre programul nuclear al Iranului.

Textul conținea 70 de propuneri, între care „distrugerea industriei Iranului”, neagreat de către gruparea islamistă din cauza relațiilor tensionate dintre Teheran cu mai multe țări din Golf.

De fapt, în opinia unor experți, Statul Islamic ar fi intenționat să intre în posesia unor secrete privind tehnologia nucleară.

În mesaj, jihadiștii cereau Kremlinului să înceteze să mai sprijine Iranul și regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Experți militari ar verifica în prezent autenticitatea acestui mesaj despre care se spune că ar fi adresat Moscovei. Anterior, militanți ai Statului Islamic au amenințat Rusia cu ocuparea Caucazului de Nord pentru sprijinul acordat regimului sirian, amintește publicația ucraineană.

Sursa: Independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.