ROMÂNIA BREAKING NEWS

STATISTICI REALE (XXI) Ce se întâmplă în Rusia?: 60% din populație NU ESTE APTĂ de muncă. Mortalitatea printre bărbați este similară celei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

STATISTICI REALE (XXI) Ce se întâmplă în Rusia?: 60% din populație NU ESTE APTĂ de muncă. Mortalitatea printre bărbați este similară celei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Agenția rusă „RiF” specializată în probleme de imigrație a publicat un studiu amplu privind situația reală care există în Federația Rusă.

Deși mulți oameni continuă să admire puterea acestei țări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puțin cunoscută, a Rusiei.

Printre companiile străine care dețin mari terenuri agricole în Federația Rusă se numără fondul investițional suedez Black Earth Farming (prin intermediul firmei ruse „Agro-Invest”controlează circa 300 mii ha de pământ), compania suedeză Alpcot Agro (a investit în Rusia 230 milioane de dolari și deține 490 mii ha de pământ), compania anglo-americană Rav-Agro-Pro (150 mii ha) și compania daneză Trigon Agri (121 mii ha).

Coreea de Nord și-a exprimat intenția de a arenda sute de mii de hectare de pământ în regiunile îndepărtate ale Siberiei ca să-și asigure populația cu produse agricole. Circa 25% din terenurile agricole din Rusia au rămas pustii sau nu sunt utilizate conform destinației.

 

Încălzirea globală care va cauza topirea ghețarilor din Oceanul Arctic ar putea transforma regiunile de nord ale Rusiei într-o zonă mlăștinoasă. Anual, din cauza eroziunilor coastelor maritime, Federația Rusă pierde până la 30 km din teritoriu, iar cheltuielile suportate de stat pentru construcția spărgătoarelor de gheață și a platformelor petroliere pentru regiuni arctice riscă să fie zadarnice. În prezent, din cauza creșterii temperaturii, 40% din infrastructura orașelor construite în condiții arctice sunt în stare avariată. Unele blocuri de locuit și întreprinderi se scufundă treptat în mlaștină. Au ajuns într-o stare jalnică drumurile și rețelele subterane.

Rusia a încetat să stocheze date statistice despre populație și să investigheze situația demografică din țară. Baza de date nu a fost actualizată din 1997. Ultimul recensământ, ce a avut loc în 2010, s-a desfășurat într-un mod superficial și nu poate reflecta situația reală a populației.

Anual, în Rusia sunt comise 8 milioane de avorturi.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Vladimir Iakovlev a declarat că în curând în Rusia nu va avea cine lucra. „Până la 60% din cetățenii ruși sunt bătrâni, copii și invalizi. Din 20 de milioane de bărbați apți de muncă, circa un milion au fost condamnați pentru diverse crime, 4 milioane lucrează în organele de forță, alte 4 milioane suferă de alcoolism cronic și un milion sunt narcomani. Mortalitatea printre bărbați este similară celei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Iakovlev.

(Va urma)

Traducere I.M.  

Sursa:timpul.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: