ROMÂNIA BREAKING NEWS

Starea (nici măcar pe loc a) națiunii…

România a pierdut în mai puțin de un sfert de secol aproape 20% din populație, mai ales prin emigrare.

România a pierdut, în aceeași perioadă, cam 5 puncte din IQ-ul mediu.

România are aproape jumătate din elevii de liceu analfabeți funcționali.

România are aproape jumătate din populație convinsă că soarele dă ocol pămîntului.

Jumătate din populația României nu se spală pe mîini după ce folosește toaleta și un sfert din populație nu s-a spălat niciodată pe dinți.

Jumătate din populație trăiește în mediul rural, dar România importă 80% din alimentele pe care le consumă.

Jumătate din populație nu are canalizare și apă curentă.

Două treimi din populație a votat pentru instalarea ca premier a unui plagiator dovedit și pentru intrarea în guvern a unor inși cu procese penale pe rol.

Intelectualii români nu par deloc deranjați de faptul că plagiatori dovediți au avansat în ierarhia universitară și au ajuns chiar și în Academia Română.

România nu are industrie, agricultură, turism, infrastructură.

Deși e o țară în care nu se întîmplă aproape nimic, România are vreo zece televiziuni de știri, iar românii sînt cei mai mari consumatori de tv din lume, cu o medie de aproape 7 ore pe zi.

România e coruptă pînă în măduvă, lucru care nu ar fi posibil dacă poliția și justiția nu ar fi corupte pînă în măduvă.

România și-a înstrăinat aproape toate resursele naturale și e pe cale să înstrăineze rapid și puținul care a mai rămas.

Toate instituțiile din România, de la orice nivel, sînt conduse de incompetenți și de corupți, ajunși șefi doar pentru că au reușit să se adapteze unui sistem clientelar și mafiot, sistem în care orice om competent și corect e penalizat.

România are o elită economică de tot plînsul, formată aproape exclusiv din asistați ai statului: aproape toate averile se fac din contracte cu statul.

Elita politică e una și mai jalnică: oameni fără idei și fără ideologie, care se tot mută de la un partid la altul; partide fără ideologie, care se tot combină unele cu altele, în imensul pat de bordel care e lumea politică românească.

Elita intelectuală e una de doi bani: oameni fără operă, fără idei și fără caracter, politruci servili, imitatori, plagiatori, intriganți, fofilatori, gargaragii, pomanagii etc etc.

Formatorii de opinie de la tv nu se deosebesc cu nimic de lăutarii care cîntă orice li se comandă, cu bancnota lipită pe frunte.

Iar națiunea joacă după cum cîntă lăutarii: tot pe loc, pe loc, pe loc…

Constantin Crețan

sursa:http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/starea-nici-macar-pe-loc-a-natiunii-89034.html

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: