ROMÂNIA BREAKING NEWS

SRI va coordona NATO în dezvoltarea unui sistem de apărare cibernetică pentru Ucraina

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a relatata într-un interviu acordat agenției Mediafax despre „amenințarea cibernetică la adresa statelor” și a dezvăluit faptul că SRI va coordona sistemul de apărare cibernetică realizat de NATO pentru Ucraina.

Potrivit lui Maior, serviciul pe care îl conduce a anticipat „evoluția extraordinară” a acestei noi amenințări, dincolo de cea teroristă: amenințarea cibernetică la adresa statelor.

Urmarea: „Am decis să înființăm un Centru Național de Securitate Cibernetică, coordonat de noi, care a făcut progrese, a putut detecta adesea atacuri punctuale sau generalizate la adresa unor infrastructuri critice de acest tip, importante în stat, din diverse ministere semnificative și să avem o cunoaștere bună pe acest palier„.

Datorită acestui lucru, afirmă directorul SRI, „un aport al României la întărirea capacităților statului ucreainean de a răspunde acestor provocări este cel din domeniul cibernetic, coordonat de Serviciu, practic, în urma deciziilor Summitului NATO din Țara Galilor”.

SRI va coordona de fapt Alianța în dezvoltarea unui sistem de apărare cibernetică pentru Ucraina, în aceste momente complicate și din acest punct de vedere pentru acest stat”, a precizat George Maior.(Surse: Cotidianul, Mediafax)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: