ROMÂNIA BREAKING NEWS

SRI va coordona NATO în dezvoltarea unui sistem de apărare cibernetică pentru Ucraina

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a relatata într-un interviu acordat agenției Mediafax despre „amenințarea cibernetică la adresa statelor” și a dezvăluit faptul că SRI va coordona sistemul de apărare cibernetică realizat de NATO pentru Ucraina.

Potrivit lui Maior, serviciul pe care îl conduce a anticipat „evoluția extraordinară” a acestei noi amenințări, dincolo de cea teroristă: amenințarea cibernetică la adresa statelor.

Urmarea: „Am decis să înființăm un Centru Național de Securitate Cibernetică, coordonat de noi, care a făcut progrese, a putut detecta adesea atacuri punctuale sau generalizate la adresa unor infrastructuri critice de acest tip, importante în stat, din diverse ministere semnificative și să avem o cunoaștere bună pe acest palier„.

Datorită acestui lucru, afirmă directorul SRI, „un aport al României la întărirea capacităților statului ucreainean de a răspunde acestor provocări este cel din domeniul cibernetic, coordonat de Serviciu, practic, în urma deciziilor Summitului NATO din Țara Galilor”.

SRI va coordona de fapt Alianța în dezvoltarea unui sistem de apărare cibernetică pentru Ucraina, în aceste momente complicate și din acest punct de vedere pentru acest stat”, a precizat George Maior.(Surse: Cotidianul, Mediafax)

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: