ROMÂNIA BREAKING NEWS

SOS ! Ucraina isi consolideaza prezenta militara la Dunare !

Ucraina isi consolideaza flota militara de la Dunare

La începutul anului 2013, Ministerul apărării din Ucraina a anuntat infiintarea oficiala a Divizionului Naval Fluvial al Flotei Militare ucrainene, urmand ca resedinta acestuia sa fie stabilita in portul Odessa. Misiunea ei va fi de a patrula în râurile, lacurile și limanurile de la graniță, dar și în apele de lângă țărmul ucrainean al Mării Negre. Oficialii Ministerului Apărării de la Kiev au remarcat că această diviziune reprezinta o premiera in istoria militara a fostei republici sovietice, fiind pentru prima data in istoria moderna cand  Ucraina va dispune de o unitate specializata in acest domeniu. In acest moment, Ministerul Apararii de la Kiev incearca sa rezolve problema dotarii cu tehnica moderna a noii unități. Astfel, Divizionul Fluvial a primit temporar trei  trei șalupe de artilerie, cu tot cu echipaj, din cadrul Batalionului de nave purtătoare de artilerie, patrulare și logistică, dar nu a specificat tipul navelor respective.

Vipere blindate pe Dunare

Totodată, este planificat ca în anul 2013 să intre în componența unității două șalupe blindate, tip proiect „Ghurza-M” (n.r.-ghiurza – viperă) de producție ucraineană, urmand sa fie demarata și pregătirea echipajelor. Potrivit oficialilor militari ucraineni, in anul 2014 toată unitatea va fi dotată cu șalupe de acest tip, urmand ca in viitor flota fluvială militara ucraineană va fi completată cu alte șalupe, tot de producție ucraineană. Salupa blindată de tip „Ghiurza – M”, proiect 58155, este elaborată de „Centrul de cercetări și construcții navale” din Nicolaev, fiind dezvoltat pe baza proiectului militar 58150 (Ghiurza). În anul 2004, două șalupe „Ghiurza” au fost construite la Kiev, la șantierul naval „Leninskaia cuznița” și au fost vândute pentru 5,6 milioane de dolari USD departamentului de grăniceri din Uzbekistan. „Ghiurza-M” are un deplasament maxim de 50,7 tone, lungime de 23 m, lațime de 4,8 m, precum si un pescaj de un metru. Viteza maximă este de 25 noduri, distanța maximă de plutire – 700 mile, autonomie de 5 zile. Echipajul este format din cinci persoane. Armamentul navei este format din două module de luptă BM-5M „Catran-M”. Fiecare modul este compus din un tun utomat de 30 mm 3TM1, lansator de grenade de 30 mm, o mitralieră de 7,62 mm și două rachete antitanc cu ghidare laser.

Finantare nesigura

Construcția primelor două șalupe „Ghiurza-M” pentru flota ucrainenă a început la sfîrșitul lui octombrie 2012, la Kiev. Atunci s-a specificat că, șalupele sunt prevăzute pentru misiuni în bazinul Dunării și zona de coastă a Mării Negre. Pana în anul 2017, Ministerul Apărării de la Kiev planifică să construiască pentru flota ucraineană 9 șalupe de tip „Ghiurza-M”, care vor servi atat pe Dunare si Marea Neagra, cat si in Marea Azov. Rămâne neclar, totuși, cum va fi finațată construcția navelor, de oarece bugetul armatei pentru 2013 este cu 1,07 miliarde hrivne mai mic decât cel din 2012. Totodata anul trecut, Ministerul ucrainean al Apărării a avut numeroase probleme din cauza neachitării sumelor datorate constructorilor de nave militare si auxiliare. Astfel, din cauza neachitării sumelor datorate  către șantierele navale din Nicolaev, a fost sistat practic proiectul „Corveta”, existand mari restanțe și pentru plata reparației navelor militare si auxiliare.

Delapidare pe banda rulanta

La randul sau, viceministrul apărării din Ucraina, Alexandr Oleinic, a declarat, la ceremonia dedicată începerii construcției primelor două șalupe „Ghiurza-M”, că, numarul de salupe de acest tip care vor fi construite pentru flota militara ucraineană „va depinde de finanțare”. In acest context, surse militare citate de mass-media de la Kiev, au reclamat necesitatea lansarii unor anchete pe marginea modului de cheltuire al bugetului militar de catre inaltii oficiali ai Ministerului Apararii de la Kiev. Printre acuzatiile prezentate de mass-media se numara si modul de atribuire a contractului pentru construcția primelor două șalupe de tip „Ghiurza-M”, precum si a altor lucrari ce vizeaza intretinerea si modernizarea unor unitati din cadrul fortelor navale maritime si fluviale ucrainene.

sursa: http://karadeniz-press.ro/kara/ucraina-isi-consolideaza-prezenta-militara-la-dunare/

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

2 Comments

 • Pătruț spune:

  Dar de ce, ma rog, ati trecut SOS?
  Chiar sunteti de Cancan

 • pavelcodrescu spune:

  HA! HA!HA!, PARCA MAI EXISTA UNA AURA CU APELATIVE DE CANCAN, DAR CE INSEMNA CANCAN?

  CANCÁN1, cancanuri, s.n. (Franțuzism) Vorbe răutăcioase răspândite pe seama cuiva; bârfeală. – Din fr. cancan.
  Sursa: DEX ’98
  CANCÁN2, cancanuri, s.n. Numele unui dans de cabaret răspândit în Franța, mai ales în a doua jumătate a sec. XIX, executat numai de femei; melodie după care se execută acest dans; french-cancan. – Din fr. cancan.
  Sursa: DEX ’98
  CANCÁN s. (COR.) french-cancan.
  cancán (bârfă, dans) s. n., pl. cancánuri
  Sursa: Dicționar ortografic
  CANCÁN1 n. 1) Dans excentric de cabaret, executat numai de femei. 2) Melodie după care se execută acest dans. /<fr. cancan
  Sursa: NODEX
  CANCÁN2 ~uri n. Vorbe calomnioase spuse la adresa cuiva. /<fr. cancan
  Sursa: NODEX
  CANCÁN s.n. 1. (De obicei la pl.) Vorbe răutăcioase spuse la adresa cuiva; bârfeală. 2. Dans excentric de cabaret, dansat numai de femei pe o melodie bazată pe ritmul cadrilului; french-cancan. [Pl. -uri. / < fr. cancan, cf. lat. quanquam – cu toate că].
  Sursa: DN
  CANCÁN1 s. n. vorbe răutăcioase la adresa cuiva; bârfă. (< fr. cancan)
  Sursa: MDN
  CANCÁN2 s. n. dans excentric francez de cabaret, executat numai de femei, pe o melodie bazată pe ritmul cadrilului; french-cancan; melodia corespunzătoare. (< fr. cancan)
  Sursa: MDN
  cancan, cancanuri s.n. 1. scandal, bârfă. 2. petrecere, orgie.
  Sursa: Argou

  CAT MINTE SA AI SA CATALOGHEZI INARMAREA UCRAINEI LAGRANITA CU ROMAIA DREPT SCANDAL SI BARFA PENTRU CA FOST PUBLICAT CU APELATIVUL SOS!

  UN LUCRU E SIGUR GASCA ASTA CARE TIN SUB LUPA RGNPRESS,INFOPRUT, BASARABENI.RO SI ACUM MAI NOU RBNRESS.INFO, SI MULTE ALTELE DE PROFIL, AU O TREABA SERIOASA DE FACUT, NUMAI ca VOI ASTIA ALDE Aura SI Patrut sau ce nume oti mai avea la comentarii, NU PREA AVETI IMAGINATIIE SI CUNOSTIINTE TEMEINICE DE LIMBA ROMANA, SI VA CAM DATI PE FATA CU TENTA , LIMBAJUL COMUN SI SARACACIOS IN ARGUMENTE SUSTENABILE.

  IN SCHIMB ESTE SIMPLU SI DE INTELES DE CE SOS! DACA CITIM CU ATENTIE DIN ARTICOL SE VEDE CA ESTE VORBA NU DOAR DE NISTE NAVE DE PATRULARE CI DE NAVE CARE POT PURTA UN RAZBOI IN TOATA REGULA ! POATE CA DOMNII DE LA RBNPRESS, CU DOMNUL CRISTIAN NEGREA IN FRUNTE AR FI PUTUT FACE UN ARTICOL
  MAI AMPLU PE TEMA ASTA SI CU DATE DESPRE CE POATE CONTRAPUNE FLOTA MILITARA ROMANESCA LA GRANITA CU UCRAINA. ANALIZAND DATALE CRED CA LA ACEST CAPITOL SE CADE UN SOS MARE DE TOT, IN CONTEXTUL CRIZEI SI A DOTARII DESTULDE PRECARE A FORTELOR NAVALE ROMANE IN ACEST MOMENT la granita CU UCRAINA !

  IN CONCLUZIE, ASTFEL DE COMENTARII CA CEL DIN GASCA AURA & PATRUT & MULTE ALTE NUME DE PROFIL ANGAJATE IN DIRECTIA – DENIGRARE SI DERIZORIU A UNOR PROBLEME SI SUBIECTE CE NU TREBUIE SA PREOCUPE PREA MULT PE ROMANUL DE RAND … SUNT COMANDATE DE UNDEVA UNDE INTELIGENTA NU PREA ESTE LA STANDARDE.INALTE, PENTRU CA DACA ERAU BAIETI DESTEPTI, ALIMENTAU UN CURENT IN SENSUL DETENSIONARII STIRILOR SI SUBIECTELOR DEZBATUE PE ACESTE SITE-URI CU ARGUMENTE INTELIGENTE BAZATE PE TEHNICI SI STRATEGII SPECIAL DEZVOLTATE IN ACEST SENS CARE SUNT DIVERSE SI VARIATE IN MANUALELE DE RAZBOI PSIHOLOGIC, MANIPULARE, ETC. DARE GREU LA DEAL CU BOII BATRANI.SI ASTA ESTE BINE PENTRU NOI….

  DECI AURA, PATRUT, PATRAS, PETRE, PETRUT, ION MOLDOVEANU (POSTACUL ABONAT LA BASARABENI.RO) SI AS PUTEA SA MAI CONTINUI …PERSOANE TRECUTE DE 50 DE ANI CU UN ANUMIT TRECUT, SI CARE TRAIESC IN VIRTUTEA ACELUI TRECUT, SPUNAND PREZENT "LA NOILE CHEMARI", DAR PUTIN CAM DEPASITI DE SITUATIE IN CONTEXTUL SECOLULUI VITEZEI… ESTE DE APRECIAT TOTUSI EFORTUL DE A SE PASTRA IN LINIA DE LUPTA PE UN ANUMIT FRONT. EVIDENT CA NU IN TRANSEELE ROMANESTI 🙂

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: