ROMÂNIA BREAKING NEWS

ȘOCANT. Mormântul Sfântului Ardealului, Arsenie Boca, a fost profanat vineri seara

ȘOCANT. Mormântul Sfântului Ardealului, Arsenie Boca, a fost profanat vineri seara
Mormântul părintelui Arsenie Boca, Mănăstirea Prislop

Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost profanat vineri seara. Alerta a fost dată de măicuțele de la mănăstirea Prislop anunță România TV, citat de romaniabreakingnews.ro După câteva ore de căutări, făptașul a fost găsit în pădurea din apropierea mănăstirii. El este audiat.

Vineri seara, în jurul orei 23.00, un apel de urgență la 112 anunța că cineva sapă la mormântul lui Arsenie Boca și că ceva necurat se întâmplă. Polițiștii și jandarmii au sosit rapid la fața locului, însă făptașul a reușit să dispară în noapte. Omul reușise să sape o groapă de aproximativ 50 de centimetri. Un bărbat de 45 de ani a fost prins câteva ore mai târziu de polițiști și a fost dus la audieri.

Oamenii legii spun că bărbatul are antecedente.

„Personalul bisericii a sesizat poliția că un bărbat se află în zona mormântului părintelului Arsenie Boca. O echipă s-a deplasat la fața locului și a constatat că sesizarea se confirmă. În apropierea mănăstirii a fost identificat și prezumtivul autor. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din județul Maramureș. Suspectul este în sediul poliției orașului Hațeg unde este audiat pentru fapta comisă. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte. Polițiștii investighează pentru a stabili cu exactitate împrejurările, circumstanțele și motivele care l-au determinat pe suspect să comită această faptă. Vorbim despre o infracțiune prevăzută cu închisoare de până la 2 ani. Urmează a se stabili dacă a avut dispernământ în momentul comiterii faptei”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Arsenie Boca a fost unul din cei mai mari duhovnici ai României. A fost arestat, torturat de fosta Securitate și alungat de la mănăstire, pentru convingerile religioase. A lăsat mai multe profeții, unele chiar pe zidurile Bisericii Drăgănescu, pe care a pictat-o. A murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia și a fost înmormântat la Prislop.

Sursa:  romaniatv.net prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: