ROMÂNIA BREAKING NEWS

SOARTA CRIMEEI PECETLUITĂ! Putin cere și primește acordul Parlamentului pentru o intervenție militară în Crimeea! La Kiev s-a convocat de urgență Parlamentul

DUMA DE STAT A RUSIEI A APROBAT FAVORABIL ÎN UNANIMITATE INTERVENȚIA MILITARĂ ÎN UCRAINA! (la ora 17.20 ora României)

În Duma de Stat rusă s-a vorbit în termeni de restabilire a „ordinii constituționale” în Ucraina și s-au referit la autorițățile de la Kiev ca la niște „fasciști” care au conduc în mod „ilegitim” Ucraina!

La Kiev s-a convocat de urgență întrunirea Radei Supreme și Consiliul Suprem de apărare!

LUNI SE ÎNTRUNȘTE CONSILIUL NATO PENTRU A ANALIZA SITUAȚIA DIN CRIMEEA!

 

Sevastopol_nave_ruseste_debarca_trupeLa doar câteva ore după ce președintele SUA, Barack Obama, a transmis un avertisment dur Rusiei, susținând că orice intervenție militară în Ucraina nu va rămâne fără ”repercursiuni”, Kremlinul a anunțat că nu poate ignora solicitarea autorităților din Crimeea de a restabili ”pacea și calmul”. Kievul care încă de ieri a denunțat ”o invazie” militară a Rusiei, estimează acum că aproximativ 6.000 de militari ruși au fost trimiși în Peninsula Crimeea și acuză Rusia că refuză dialogul. Moscova susține că mobilizarea trupelor este în concordanță cu acordurile militare cu Kievul. Noul premier a Crimeei, Serghei Aksionov, a admis că soldați ruși ai flotei staționate în Sevastopol păzesc clădiri oficiale din regiune. El a precizat că aceștia colaborează cu forțele de ordine locale.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cere parlamentului trimiterea de trupe în Crimeea. El a cerut Parlamentului să autorizeze intervenția forțelor armate în teritoriul Ucrainei până la normalizarea situației din această țară, se arată într-un comunicat al Kremlinului, citat de Le figaro.

Zeci de persoane au fost rănite în Harkov, în estul Ucrainei, în timpul manifestațiilor pro-ruse care au degenerat prin luarea cu asalt a sediului guvernului regional.  S-a aruncat cu pietre, gaze lacrimogene și s-au auzit focuri de armă. Potrivit Interfax, câteva mii de persoane participă la o manifestație pro-rusă la Odessa, unii dintre participanți fiind înarmați cu bâte.

Între timp Cartierul general al Pazei de Coastă ucrainene din Portul Sevastopol a fost atacat de aproximativ 300 de indivizi înarmați care susțin că sunt militari ruși.

Noul premier a Crimeei, Serghei Aksionov, a admis că soldați ruși ai flotei staționateîn Sevastopol păzesc clădiri oficiale din regiune.
El a precizat că aceștia colaborează cu forțele de ordine locale, transmite Le figaro.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.